O expoziţie de tablouri ale regretatului actor Dumitru Fusu va fi lansată la începutul anului 2015

O expoziţie de tablouri ale regretatului actor Dumitru Fusu va fi lansată la începutul anului 2015

Tablourile au fost postate pe Facebook de fiul actorului, Mihai Fusu FOTO: Mihai Fusu/facebook

Câteva tablouri ale maestrului Dumitru Fusu au fost postate pe o reţea de socializare de către fiul său, actorul Mihai Fusu. Lucrările în grafică, pastel şi tehnică mixtă, printre care portrete ale colegilor de breaslă şi autoportrete, ar putea fi expuse la începutul anului viitor la Muzeul Naţional de Artă.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cred că vom mai vorbi multe şi mult timp despre Dumitru Fusu. Ieri am scos la lumină tablourile lui. Sunt majoritatea portrete în pastel, unele lucrate în tehnică mixtă. Adevărate bijuterii. Vom pregati împreuna cu Maria Mardare şi Tudor Zbârnea de la Muzeul de Artă o expoziţie pentru începutul anului 2015“, a scris Mihai Fusu pe pagina sa de Facebook.

Actorul a menţionat că în colecţie sunt aproape 60 de portrete, multe dintre care sunt ale contemporanilor lui Dumitru Fusu, dar şi autoportrete din diferite roluri. Mihai Fusu a scris că deocamdată spaţiul de la muzeu este foarte solicitat şi va fi mai liber la început de an nou, iar până atunci familia regretatului actor preconizează să editeze şi un catalog al lucrărilor.

Anterior, preşedintele Uniunii Teatrale din Moldova, Sandu Grecu, a spus că Dumitru Fusu a fost un actor universal. „El cânta, picta, era un actor de excepţie, făcea regie. Ca persoană, Dumitru Fusu face parte din puţinii actori care avea atâta talent încât nu avea nicio concurenţă“, a menţionat artistul.

Dumitru Fusu a murit pe 14 ianuarie în urma unui atac de cord, după ce, timp ce opt ani, a stat la pat suferind consecinţele unui atac cerebral.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: