Nivelul apei în Nistru a crescut. Ce spun autorităţile

Nivelul apei în Nistru a crescut. Ce spun autorităţile

FOTO IPN

Nivelul apei în râul Nistru a crescut, însă nu depăşeşte pragul limită şi nu există riscuri de inundaţii. Solicitat de IPN, vicedirectorul agenţiei „Apele Moldovei”, Radu Cazacu, a declarat că nivelul apei în Nistru a crescut ca urmare a deversărilor de la Novodnistrovsk, după ce ploile abundente care au căzut în Carpaţi în ultima perioadă au umplut la limită lacul de acumulare.

Debitul de intrare a apei în lacul de acumulare Novodnistrovsk este acum de o mie de metri cubi pe secundă, iar pentru ca lacul să aibă capacitatea să reţină volumul de apă reglementat, autorităţile de la Kiev au fost nevoite să scadă nivelul apei, cu un debit de deversare în Nistru de 600 de metri cubi pe secundă. 

Vicedirectorul Agenţiei „Apele Moldovei” spune că deja de astăzi debitul de deversare ar trebui să scadă.

Punctele de trecere de tip debarcader „Soroca”(interstatal), „Vasilcău” şi „Cosăuţi” şi-au întrerupt temporar activitatea, din cauza ridicării nivelului de apă în râul Nistru.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: