Premii pentru cei mai buni jurnalişti ai anului 2017

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei mai buni jurnalişti ai anului 2017 au fost premiaţi joi seara, 14 decembrie, la Gala anuală de decernare a premiilor a Clubului de presă din Chişinău, organizată de Centrul pentru Jurnalism Independent şi Comitetul pentru Libertatea Presei, transmite IPN.

Printre premianţi se numără Elena Cioina de la platforma E-Sanatate, care a fost premiată pentru editorialul despre cancerul la sân. La categoria Jurnalism de investigaţie au fost acordate două premii – unul a ajuns la Ziarul de Gardă pentru abordarea temelor de interes public major şi altul la jurnalistul Iurie Sanduţa de la RISE Moldova pentru investigaţia „Fabricat în Parlament”.

La categoria reportaj TV, de asemenea, au fost acordate două premii. Unul a ajuns la jurnalista Liuba Şevciuc de la RISE Moldova pentru investigaţia „Educaţie prin violenţă” şi altul la jurnalistul Alexandru Popescu de la Radio Europa liberă pentru seria de reportaje „România – 10 ani pe harta UE”. La categoria Reportaj presa scrisă a fost desemnată învingătoare Natalia Patruşevici de la ziarul SP Bălţi.

Proiectul special „Nu se va întoarce nimeni şi niciodată—aici vă vor putrezi oasele” despre deportaţii din Moldova în perioada sovietică, realizat de Portalul Newsmaker.md a fost premiat la categoria Reportaj multimedia. La categoria  Fotoreportaj a fost premiat proiectul „Râul Nostru”, realizat de Andrei Moraru, Asociaţia reporterilor „Oameni şi kilometri”.

De asemenea, au fost acordate premii speciale şi anume premiul Debutul anului a fost oferit pentru Proiectul „Oameni şi kilometri”. La categoria Evoluţia anului a fost desemnat portalul de ştiri pentru tineri Diez.md, iar Speranţa anului a fost desemnată Svetlana Gore, reporter TVR Moldova.

Cel mai bun blog a fost desemnat al jurnalistei Elena Robu Blog – elenarobu.md. Pentru Jurnalism Responsabil a fost premiată directoarea Ziarului de Gardă, Alina Radu, pentru o serie de reportaje despre Nicolina Bulat. La domeniul Jurnalism inovativ premiant este Rise Leaks.

Premiul Naţional de Etică şi Deontologie profesională jurnalistică, ediţia 2017, a fost acordat de către Consiliul de Presă ziarului de investigaţii „Ziarul de Gardă”.

Gala Anuală a Clubului de Presă este la cea de-a XXIII-a ediţie. 

Republica MoldovaPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite