Metale şi pietre preţioase, fals marcate, introduse ilegal în R. Moldova

Metale şi pietre preţioase, fals marcate, introduse ilegal în R. Moldova

FOTO simbol

Procuratura Anticorupţie, de comun cu Inspectoratul Naţional de Investigaţii al IGP al MAI, au efectuat, în cursul zilei de joi, 30 iulie, peste 24 de percheziţii în Capitală şi la Cahul într-un dosar iniţiat pentru ”corupere pasivă”, ”corupere activă” şi ”fals în acte publice”.

Ştiri pe aceeaşi temă

În cadrul acţiunilor de urmărire penală şi măsurilor speciale de investigaţii a fost documentată activitatea ilicită a mai multor persoane în punerea ilegală în circulaţie a articolelor din metale şi pietre preţioase, în proporţii deosebit de mari, introduse ilegal pe teritoriul Republicii Moldova, în lipsa unor acte de provenienţă.
 
Prin intermediul companiilor gestionate, figuranţii ar fi prezentat, în intervalul anilor 2017 – 2020, de mai multe ori una şi aceeaşi factură, dar şi alte acte false la IP ”Camera de Stat pentru Supravegherea Marcării”.
 
Potrivit celor constatate, în acest fel, bănuiţii ar fi urmărit scopul creării aparenţei privind provenienţa legală a articolelor din metale şi pietre preţioase, după care reprezentanţii IP ”Camera de Stat pentru supraveghere marcării”, le marcau, iar ulterior erau puse în circuit comercial.
 
În total, opt persoane figurează în respectiva cauză penală, printre ei: directorul IP CSSM, precum şi 7 administratori a 5 companii. Majoritatea din ei au fost deja audiaţi şi recunoscuţi în calitate de bănuiţi, pe parcursul zilei de astăzi, procurorii urmând să finalizeze audierile tuturor figuranţilor cu atribuirea statutului procesual corespunzător.
 
Persoanele sunt cercetate în libertate.
 
Urmărirea penală continuă, procurorii urmând să dispună efectuarea mai multor expertize, inclusiv, cu stabilirea cantităţii şi valoarea exactă a articolelor, ilegal marcate şi puse în circuit.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: