Marş de amploare la Comrat. Başcanul Găgăuziei le cere oficialilor de la Chişinău să renunţe la cetăţenia română

Marş de amploare la Comrat. Başcanul Găgăuziei le cere oficialilor de la Chişinău să renunţe la cetăţenia română

Comrat

Sute de oameni au participat la Comrat, Găgăuzia, la un marş pentru susţinerea suveranităţii şi independenţei Republicii Moldova.

La eveniment au fost prezenţi atât locuitori din regiune, cât şi mai mulţi reprezentanţi ai partidelor de stânga, potrivit deschide.md.
 
Participanţii la marş au scandat lozinci precum „Găgăuzia nu este pământ românesc“, „Suntem pentru independenţa Moldovei“ sau „Moldova, noi te vom apăra“.
 
Başcanul Găgăuziei, Irina Vlah, le-a cerut oficialilor de la Chişinău să renunţe la cetăţenia română. Aceasta a susţinut în faţa mulţimii că „99% din cetăţenii Republicii Moldova doresc ca Republica Moldova să fie unitară şi indivizibilă“.
 
La marş a fost prezent şi preşedintele Adunării Populare a Găgăuziei, Dmitrii Constantinov, care a declarat că Moldova merge într-o direcţie greşită, părere susţinută şi de unionişti. „Găgăuzia şi-a făcut alegerea privind simpatiile sale la referendumul din 2014, a spus Constantinov, citat de deschide.md. La referendumul din 2014, majoritatea locuitorilor autonomiei s-au expus pentru alinierea la Uniunea Vamală cu Rusia.
 
Au participat la mitingul de la Comrat şi liderul PSRM, Igor Dodon, dar şi primarul oraşului Cimişlia, liberal-democratul Gheorghe Răileanu. La acţiune a fost prezent şi vicepreşedintele Partidului Politic „Partidul Nostru”, Ilian Caşu, care a declarat în faţa mulţimii că la Comrat s-au adunat cei care susţin şi luptă pentru statalitatea Republicii Moldova.
 
 
La finalul marşului, a fost adoptată Declaraţia în care se condamnă acţiunile mişcărilor unioniste din Moldova. S-a cerut interzicerea oricărei forţe politice şi organizaţii obşteşti ce se declară împotriva suveranităţii Republicii Moldova, dar şi tragerea la răspunderea penală pentru declaraţii care urmăresc lichidarea statului.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: