Maia Sandu: Nu mai avem problema insuficienţei de vaccin

Maia Sandu: Nu mai avem problema insuficienţei de vaccin

Republica Moldova nu mai are problema insuficienţei de vaccin anti-COVID-19, inclusiv datorită donaţiilor pe care le-a primit din partea altor ţări. „Începând de azi, nu mai avem problema insuficienţei de vaccin”, a declarat miercuri seara, într-o intervenţie live, preşedinta Maia Sandu, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Şi astăzi a fost anunţată încă o donaţie de 100 de mii de doze de vaccin din partea României. Astăzi am făcut publică şi înţelegerea de a cumpăra de la autorităţile de la Bucureşti cantitatea necesară de vaccin la preţul pe care l-a plătit UE. [...] Tot aici am reuşit, după aproape trei luni de discuţii cu compania Pfizer, să obţinem un răspuns pe cantitate şi pe preţul pe care ni-l pot oferi. E adevărat că vaccinul Pfizer va veni mai târziu. AstraZeneca este disponibil şi imediat”, a adăugat Maia Sandu.

Potrivit preşedintei, cât de repede vor fi ridicate restricţiile şi moldovenii vor putea călători sau intra în ţară, depinde de cât de multe persoane se vor vaccina. „Acum rămâne să-i convingem pe toţi să se vaccineze pentru că aceasta înseamnă să salvăm vieţi şi să putem să redeschidem ţara, să călătorim, să se revină la o activitate economică normală. Cu cât mai multă lume se convinge  de a se vaccina, cu atât mai repede restricţiile se vor ridica”, a declarat preşedintele Maia Sandu.

Timp de două luni, în Republica Moldova s-au imunizat 4% din populaţie.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările