Mai mulţi judecători de la CSJ şi-au prezentat demisia

Mai mulţi judecători de la CSJ şi-au prezentat demisia

FOTO IPN

Mai mulţi judecători de la Curtea Supremă de Justiţie au înaintat Consiliului Superior al Magistraturii cereri de demisie. CSM a aprobat în şedinţa de marţi, 6 noiembrie, cererile magistraţilor, iar hotărârile urmează să fie remise Parlamentului, transmite IPN.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este vorba despre judecătorii Tatiana Vieru, Dumitru Visternicean, Iulia Sârcu, Valeriu Doagă şi Elena Covalenco, toţi magistraţi cu o vechime în muncă de peste 30 de ani. Preşedintele CSM, Victor Micu, a declarat că este regretabil faptul că magistraţii cu o experienţă vastă în domeniu şi care au contribuit la întărirea independenţei sistemului judecătoresc pleacă din funcţie. Cererile au fost examinate în lipsa magistraţilor. Pentru funcţiile rămase vacante, s-a anunţat concurs.
 
De asemenea, în şedinţa de azi, CSM a aprobat cererea de demisie a judecătorului Ion Cojocari de la Judecătoria Comrat şi cererea de demisie a judecătoarei Valentina Criucicova de la Judecătoria Călăraşi. Pe ordinea de zi mai figura o cerere de demisie, a judecătoarei Victoria Sanduţa de la Judecătoria Chişinău, însă magistrata a solicitat retragerea cererii.
 
citeste totul despre: