Joi ai parte de romanul „Roșu și negru“ de Stendhal

Joi ai parte de romanul „Roșu și negru“ de Stendhal

Vedetele din biblioteca „Adevărul“

Subapreciat în perioada romantică, Stendhal a devenit unul dintre cei mai importanți scriitori realiști din literatura universală.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru săptămâna viitoare ți-am pregătit o surpriză de proporții pentru Colecția „100 de cărți pe care trebuie să le ai în bibliotecă". Este vorba despre romanul „Roșu și negru" de Stendhal, unul dintre primii scriitori realiști din literatura universală.

Născut în orășelul Verrieres, într-o familie umilă, Julien Sorel este disprețuit de tatăl său pentru lipsa de forță fizică și pentru curiozitatea care-l îndeamnă spre studiu. Ocrotit de un preot binevoitor, care-i apreciază inteligența, băiatul devine preceptorul copiilor unui nobil din partea locului. Grația stăpânei casei, Doamna de Renal, îi stârnesc interesul și, în cele din urmă, dragostea, tânărului Julien, care își dorește să urce pe scara socială. Însă când încep să circule zvonuri despre relația lor, Julien se vede nevoit să plece.

El ajunge secretarul marchizului de la Molle, a cărui fiică se îndrăgostește de el. Deși tatăl se opune căsătoriei, îi obține totuși lui Sorel un rang de cavaler, pentru a risipi pe cât posibil aparența unei mezalianțe.

Norocul pare să îi surâdă tânărului aflat la început de drum, însă o scrisoare de la doamna de Renal clatină parcursul întregii lui vieți. Furios, Sorel încearcă să-și împuște fosta amantă, si din acest moment viața lui glisează pe panta neprevăzutului.

Pe numele său adevărat Marie-Henri Beyle, scriitorul francez a fost subestimat pentru caracterul realist al operelor sale, în plină perioadă romantică.

Joi găsești romanul „Roșu și negru" de Stendhal, împreună cu ziarul „Adevărul Moldova", la prețul special de 36 de lei. Le poți cumpăra împreună, de la toate chioșcurile de presă și oficiile poștale din țară.

Citește cele mai importante știri din Republica Moldova pe Adevarul.md


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările