Directorul Uniunii Conducătorilor Auto din Cimişlia, reţinut pentru trafic de influenţă

Directorul Uniunii Conducătorilor Auto din Cimişlia, reţinut pentru trafic de influenţă

Şeful Uniunii Conducătorilor Auto, Filiala Cimişlia, a fost reţinut în flagrant vineri, 17 mai, de ofiţerii CNA şi procurorii anticorupţie, în momentul primirii sumei pretinse în valoare de 1.800 de euro pentru a ajuta doi soţi să obţină permisul de conducere.

Potrivit materialelor cauzei, bănuitul susţinea că ar avea influenţă asupra angajaţilor Secţiei Înmatriculare a Transportului şi Calificare a Conducătorilor Auto din Hânceşti şi că-i poate determina pe aceştia să-i favorizeze la susţinerea cu succes a examenelor de calificare auto pentru ambii soţi. Pe acest caz a fost iniţiată o urmărire penală în temeiul art. 326 Cod penal - traficul de influenţă.
 
În dimineaţa zilei de 17 mai, bărbatul a fost reţinut pe un termen de 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă până la 6 ani de închisoare sau o amendă de până la 10.000 de unităţi convenţionale.
 
Bănuitul figurează şi în altă cauză penală pentru trafic de influenţă, iniţiată la sfârşitul lunii aprilie. 
 
Precizăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: