De ce a renunţat Cristina Ţărnă la funcţia de vicedirector al Centrului Naţional Anticorupţie

De ce a renunţat Cristina Ţărnă la funcţia de vicedirector al Centrului Naţional Anticorupţie

FOTO Arhivă

Cristina Ţărnă pleacă din funcţia de vicedirector al Centrului Naţional Anticorupţie (CNA). Cererea de demise pe care a depus-o a fost deja transmisă către Parlament.

„Consider că reformele anunţate şi demarate în domeniul anticorupţie reduc substanţial din politicile promovate cu expertiza CNA şi implicarea mea în ultimii ani, fiind vorba de mai multe legi şi politici care abia încep să fie puse în aplicare. În situaţia creată, în care viziunile pe care le împărtăşesc nu sunt compatibile cu viziunile anunţate, nu văd rostul să rămân în această funcţie. Ţin să infirm speculaţiile legate de interesul meu de a candida pentru alte funcţii publice (ANI, ARBI) sau de a mă implica în activitate politică. Pentru moment, unicele mele intenţii profesionale sunt legate de revenirea la activitatea de consultanţă naţională şi internaţională în domeniul de integritate şi anticorupţie”, menţionează Cristina Ţărnă, într-o postare pe o reţea de socializare, citată de IPN.
 
Cristina Ţărnă invocă şi motive legate de destabilizarea Agenţiei de Recuperare a Bunurilor (ARBI), care a reuşit până acum să recruteze angajaţi, să iniţieze semnarea acordurilor cu instituţii omoloage străine etc. „Destabilizarea ARBI nou-create, autonome şi independente în cadrul CNA îi va amâna inevitabil activitatea. Cu tot respectul pentru Ministerul Finanţelor, nu cred în independenţa şi eficienţa ARBI în cadrul Fiscului”, susţine Cristina Ţărnă.
 
Cât ţine de motivele legate de reforma CNA, Cristina Ţărnă menţionează că de ceva timp ştia că Ministerul Justiţiei pregăteşte reformarea, însă nu cunoştea prea multe detalii. „De curând am aflat concepţia noii reforme: CNA se va transforma în avocatul businessmenilor şi se va ocupa doar de stabilirea contravenţiilor de corupţie mică şi foarte mică. Comentariile sunt de prisos. Această viziune de reformă mi-a dat un motiv în plus pentru demisie”, a notat Cristina Ţărnă.
 
Cristina Ţărnă a fost numită în funcţia de vicedirector al CNA de Guvern, în gestiunea căruia se afla atunci structura, în noiembrie 2013.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: