Comerţul ambulant de carne şi lapte, interzis în Chişinău

Comerţul ambulant de carne şi lapte, interzis în Chişinău

FOTO simbol

Emiterea de autorizaţii pentru comercializarea ambulantă a produselor lactate şi a produselor din carne va fi sistată în municipiul Chişinău. Primarul general interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, va solicita şi anularea autorizaţiilor deja emise, transmite IPN.

În cadrul şedinţei operative de la Primărie, Ruslan Codreanu a declarat că mijloacele de comerţ ambulant sunt parcate pe trotuare, spaţii verzi sau pe marginea carosabilului, ceea ce împiedică deplasarea pietonilor, iar produsele care se vând acolo nu sunt supuse verificărilor.

 

Astfel de unităţi ambulante pot fi observate mai ales în sectorul Buiucani şi Rîşcani al capitalei. „Voi cere anularea acestor autorizaţii indiferent de cine au fost eliberate, de pretori sau vicepretori. Am solicitat şi poliţiei să intervină în cazurile respective”, a spus Ruslan Codreanu.

Pretorul sectorului Rîşcani, Nicolae Balaur, susţine că în cele mai multe cazuri e vorba despre comerţ neauorizat.  Anul trecut a fost acordată o singură  autorizaţie. Edilul a îndemnat oamenii să nu facă cumpărături din stradă.

Vicepretorul sectorului Buiucani, Vadim Brînzaniuc, a comunict că au fost emise trei autorizaţii temporare pentru agenţii economici care comercializează carne şi patru – pentru cei care comercializează lapte. Vadim Brînzaniuc a mai spus că problema va fi înlăturată în scurt timp.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: