Candu: Platforma „DA” nu mai are motive să insiste asupra referendumului

Candu: Platforma „DA” nu mai are motive să insiste asupra referendumului

FOTO Arhivă

Platforma „DA” nu mai are motive să insiste asupra referendumului şi să protesteze în legătură cu aceasta, deoarece problemele abordate nu mai există, a subliniat preşedintele Parlamentului, Andrian Candu, la Moldova 1, transmite IPN.

„Eu înţeleg că este voinţa poporului şi s-au strâns peste 400 de mii de semnături. Dar întrebarea cu alegerea directă a şefului statului a decăzut. Oamenii au dorit să aleagă singuri preşedintele, pe 30 octombrie vom avea alegeri prezidenţiale. Şi cea de a doua întrebare a fost soluţionată. Avem proiectul de modificare a Constituţiei privind anularea imunităţii deputaţilor. Cât priveşte reducerea numărului de deputaţi , aici chiar nu pot să spun nimic. Sunt diferite opinii. Principalul e ca să se formeze fracţiuni parlamentare şi să reprezinte interesele electoratului. Cred că nu este atât de important dacă sunt 101 sau 71 de deputaţi în Parlament, principalul e ca să fie integri şi să lucreze”, a spus Candu.
 
Speakerul Parlamentului a precizat că PDM, din care face parte , deocamdată nu a desemnat candidatul pentru alegerile prezidenţiale şi a dat de înţeles că cel mai probabil va fi desemnat peste o lună. „Vom face public numele candidatului nostru într-un timp optim. Aşteptăm acum concluziile Comisiei de la Veneţia privind decizia Curţii Constituţionale cu privire la revenirea alegerii directe a şefului statului, care ar trebui să le primim până la finele lunii mai”, a spus Candu.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: