Arena Chişinău va fi finalizată până la sfârşit de octombrie

Arena Chişinău va fi finalizată până la sfârşit de octombrie

Preşedintele Igor Dodon susţine că Arena Chişinău, „un proiect necesar Republicii Moldova”, se planifică a fi gata până la sfârşitul lunii octombrie. Actualmente construcţia este finalizată în proporţie de 80-85 %. Declaraţiile au fost făcute în conferinţa de presă susţinută după şedinţa Consiliului Suprem de Securitate, transmite IPN.

Potrivit preşedintelui, pentru continuarea construcţiei este nevoie de surse financiare pe care Ministerul Economiei încearcă să le găsească. Se ia în considerare şi ajutorul partenerilor externi. „Pentru a nu avea defalcări de la bugetul de stat trebuie să găsim alte surse decât bugetul de stat şi sunt unele idei în acest sens”, a declarat Igor Dodon.

Şeful statului menţionează că din bugetul de stat pentru construcţia Arenei s-au investit 200 de milioane de lei, bani acordaţi de guvernarea precedentă. Investitorul privat a investit circa 20 de milioane de euro. Mai departe, conform contractului, statul este obligat timp de 11 ani să plătească din bugetul de stat câte trei milioane de euro.

Igor Dodon a mai spus că terenul pus în gaj investitorului (59 de hectare de teren public) a fost subevaluat. „Costul terenului pus în gaj este de câteva ori mai mare decât tot volumul investiţiei şi aici trebuie să ne clarificăm cu cei care au semnat”, a declarat Igor Dodon. Potrivit preşedintelui, actualmente are loc investigarea condiţiilor de semnare a acordului de parteneriat public-privat, „care este de fapt o încălcare şi o delapidare de fonduri de la bugetul de stat”.

Proiectul „Arena Chişinău” a fost lansat de Partidul Democrat în luna martie, anul trecut. Arena este multifuncţională, cu o capacitate de 5000 de locuri.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: