Acuzaţii grave: Un fost poliţist de frontieră spune că schemele de contrabandă cu ţigări au fost preluate şi modernizate de PDM

Acuzaţii grave: Un fost poliţist de frontieră spune că schemele de contrabandă cu ţigări au fost preluate şi modernizate de PDM

FOTO Arhivă

Schemele anterioare de contrabandă cu ţigări au fost preluate de Partidul Democrat şi modernizate după realităţile actuale. Dacă până în 2014 grupările care se ocupau de contrabandă lucrau haotic, acum s-a creat o disciplină impecabilă între acestea şi lucrează organizat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Declaraţiile aparţin ofiţerului în rezervă al Poliţiei de Frontieră locotenent-colonel Gheorghe Petic, făcute în cadrul emisiunii „Cutia neagră” de la TV8, transmite IPN.
 
Gheorghe Petic spune că există grupări care activează doar prin Vamă, sunt grupări care activează în afara punctelor de trecere a frontierei, prin zona verde. „Cei care lucrează prin vamă nu se implică în coridoarele făcută în afara vămii şi invers”, spune ofiţerul în rezervă. Potrivit lui, fiecare grupare face contrabandă cu o singură marcă de ţigări.
 
Fostul poliţist spune că în ultima perioadă a primit mai multe semnale de la foştii colegi că se efectuează acte de contrabandă prin diferite sectoare de frontieră, informaţii pe care le-a făcut publice pe reţelele de socializare. Unele cazuri au fost anchetate de organele de frontieră din ţările vecine.
citeste totul despre: