A murit dirijorul Veronica Garștea

A murit dirijorul Veronica Garștea

Veronica Garștea

Prima femeie dirijor din Moldova, care a condus, timp de 55 de ani, Capela Corală Academică „Doina", a trecut ieri la cele veșnice. Veronica Garștea a decedat în urma unui atac de cord, al 84 de ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Președintele Parlamentului Marian Lupu, a adresat un mesaj de compasiune în memoria regretatei personalități. „În aceste momente dificile, împărtăşim durerea împreună cu cei ce au cunoscut-o şi exprim profunde condoleanţe pentru pierderea suferită familiei sale, prietenilor şi colegilor săi, precum şi întregului popor. Niciodată nu va cădea cortina peste ceea ce Veronica Garştea a făcut pentru arta corală, pentru întreaga noastră cultură naţională! Dumnezeu s-o odihnească în pace!".

Funerariile vor avea loc pe 19 iulie, de la ora 9.00, la Catedrala „Sfînta Teodora de la Sihla". Cortegiul funerar se va deplasa la ora 10.00, la Filarmonica Naţională „Serghei Lunchevici" şi, în jurul orei 12.00, la Cimitirul Central din Chişinău.

Veronica Garştea este Artistă a Poporului, Laureată a Premiului de Stat, Cavaler al Ordinului Republicii. Alături de Capela Corală Academică „Doina" a cules laurii succesului pe cele mai prestigioase scene ale lumii.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: