Întreprinderea de stat Metalferos va fi scoasă la privatizare. Ion Chicu: „Cu o durere de cap mai puţină”

Întreprinderea de stat Metalferos va fi scoasă la privatizare. Ion Chicu: „Cu o durere de cap mai puţină”

FOTO diez.md

Premierul Ion Chicu a anunţat luni, 27 ianuarie, într-o postare pe Facebook, că întreprinderea de stat „S.A. Metalferos” va fi scoasă la privatizare în scurt timp. Anunţul vine la scurt timp după ce Igor Dodon a afirmat că i-a propus premierului să scoată la privatizare întreprinderea respectivă, pe motiv că „piaţa trebuie liberalizată” şi că nu trebuie admise „monopoluri”.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Cu un monopol în ţară mai puţin. Cu o durere de cap mai puţină”, a afirmat Ion Chicu fără a oferi mai multe detalii despre această decizie. Premierul a mai adăugat că „următorul monopol spre lichidare - cel de pe piaţa aeroportuară”.

Amintim că, în august 2019, Ministerul Economiei şi Infrastructurii, condus la acea vreme de Vadim Brînzan, a anunţat că pregăteşte un proiect de lege menit să lichideze monopolul instituit de „Metalferos”. Atunci, premierul Maia Sandu afirma că se discută despre „desfacerea acestui monopol, pentru că schemele de corupţie infiltrate acolo au fost prea multe şi prea sofisticate”.

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: