În Republica Moldova vor putea fi efectuate zilnic până la 2 mii de teste la COVID-19

În Republica Moldova vor putea fi efectuate zilnic până la 2 mii de teste la COVID-19

În etapa următoare, zilnic ar putea fi efectuate până la două mii de teste la COVID-19. Capacitatea reiese din posibilităţile laboratorului Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică, dar şi ale laboratoarelor private. De asemenea, urmează să-şi înceapă activitatea şi un laborator la Bălţi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Despre aceasta a anunţat preşedintele Igor Dodon după şedinţa Centrului Unic de Comandă de gestionare a crizei provocate de virusul COVID-19, transmite IPN.

Preşedintele Igor Dodon a declarat că în laboratorul de stat acreditat, cel al ANSP, zilnic pot fi efectuate în jur de 600-700 de teste. În curând va deveni funcţional laboratul de la Bălţi, care are o capacitate de o sută de teste pe zi. Şi laboratoarele private au capacitatea să efectueze 800 de teste pe zi.
 
Şeful statului a spus că astăzi sunt peste 13 mii de teste în stoc. Începând cu săptămâna viitoare, urmează să ajungă cele o sută de mii de teste din China.

Până în prezent, în Republica Moldova au fost confirmate 505 cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, iar numărul deceselor asociate cu COVID-19 a ajuns la şase.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: