1 decembrie: Cel mai puternic cutremur din acest an

1 decembrie: Cel mai puternic cutremur din acest an

Seismul nu a provocat pagube FOTO Adevărul

Un seism cu o magnitudine de 4,8 pe scara Richter s-a produs, sâmbata seară, la ora 22.52, în zona Vrancea, potrivit Centrului de Seismologie Euro - Mediteraneean. Este cel mai puternic cutremur din acest an.

Ştiri pe aceeaşi temă

Un cutremur cu magnitudinea de 4,8 pe scara Richter s-a produs sâmbătă seară, la orele 22.52, în zona Vrancea, la o adâncime de 93 de kilometri, au declarat, pentru Mediafax, reprezentanţii Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).

“Nu sunt de aşteptat replici, iar dacă vor fi, acestea vor fi mici, nesemnificative”, a declarat directorul INFP, prof. Mircea Radulian.

În apropiere de locul unde a avut loc seismul se află comuna Reghiu (un kilometru) şi oraşele Focşani (30 de kilometri), Mărăşeşti (34 de kilometri) şi Adjud (44 de kilometri), se precizează pe earthquake.usgs.gov.

Cutremurul, care a fost simţit şi în Bucureşti, este cel cu magnitudinea cea mai mare dintre seismele de anul acesta din România.

În 2012, în Vrancea au mai fost înregistrate nouă cutremure cu magnitudinea de cel puţin 4 grade. Seismele s-au produs la 10 ianuarie (magnitudine 4,3 grade), 19 ianuarie (4 grade), 26 aprilie (4 grade), 26 mai (4 grade), 6 iulie (4,4 grade), 12 iulie (4,3 grade), 31 august (4,1 grade), 9 septembrie (4 grade) şi 2 octombrie (4,2 grade).

Tot anul acesta, la 1 ianuarie, în Câmpia Română, s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 4,4 grade.

Seismul a fost resimţit şi în Republica Moldova, inclusiv la Chişinău

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările