Transplant de cord pentru un pacient în stare critică. Cine este tânărul de 24 de ani care a primit o inimă nouă la Târgu Mureş

Transplant de cord pentru un pacient în stare critică. Cine este tânărul de 24 de ani care a primit o inimă nouă la Târgu Mureş

Alexandru este căsătorit şi are un copil în vârstă de 1 an FOTO Facebook.com

Tânărul în vârstă de 24 de ani a fost diagnosticat în primăvara anului trecut cu o gravă afecţiune a inimii, iar un transplant de cord era singura şansă la viaţă.

Un tânăr de 24 de ani din Zalău a primit o a doua şansă la viaţă, în urma unui transplant cardiac efectuat vineri, 20 aprilie, la Târgu Mureş. Alexandru Lazăr fusese diagnosticat în primăvara anului trecut cu o afecţiune gravă a inimii, iar medicii i-au dat şanse puţine de supravieţuire în lipsa unui transplant.

După cum ne-a declarat Lavinia Lazăr, soţia tânărului, boala a debutat brusc, în mai 2018, când lui Alex i s-au umflat foarte tare burta şi picioarele, iar în urma unor investigaţii de specialitate, medicii din Cluj-Napoca l-au diagnosticat cu insuficienţă cardiacă severă în stare terminală.

Prelevarea s-a făcut la Spitalul din Baia Mare, de la un pacient de 39 de ani, victimă a unui accident rutier, iar intervenţia, la Târgu Mureş, de către o echipă de specialişti, coordonată de acad. prof. univ. dr. Horaţiu Suciu, de la Institutul de Urgenţă de Boli Cardiovasculare şi Transplant. Medicii chirurgi sunt optimişti în privinţa posibilităţii ca Alexandru să ducă o viaţă normală. "Este un nou început pentru noi, o binecuvântare", ne-a declarat soţia zălăuanului.

Citiţi şi:

O poliţistă din Sălaj a hotărât să devină, post-mortem, donator de organe: „Acolo unde mergem cu toţii, după moarte, nu avem nevoie de organe interne“

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: