Secretele unui preparat doldora de arome. Cum faci delicioasa ciorbă de pui cu găluşte din ciuperci

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Gastronomul sălăjean Mircea Groza ne propune să ne delectăm papilele gustative cu o farfurie de ciorbă care combină aroma legumelor şi a cărnii de pui cu savoarea ciupercilor.

Ingrediente: bucăţi de pui (spatele, gâtul, aripile şi o pulpă inferioară, pipota şi inima), morcovi, rădăcină de pătrunjel, ceapă rădăcină şi frunze de ţelină, un ardei, cinci-şase ciuperci, ouă, pătrunjel verde, ulei, sare, piper.

Faceţi o supă din bucăţile de carne şi legume, spumaţi ori de câte ori este nevoie, iar la final, strecuraţi.

Puneţi la călit o ceapă tocată mărunt împreună cu ciupercile curăţate şi tăiate felii; amestecaţi din când în când, apoi adăugaţi o mână generoasă de pătrunjel verde, sare şi piper după gust. Luaţi de pe foc, iar când s-a răcit, completaţi cu miezul unei felii de pâine dat prin maşina de tocat şi cu un ou întreg.



Amestecaţi bine, după care formaţi găluşte de mărimea unei nuci. Adăugaţi-le în zeama strecurată pe care aţi pus-o din nou la fiert şi lăsaţi să se gătească la foc molcom, până se ridică la suprafaţă.

ciorba cu galuste din ciuperci foto mircea groza
Imagine indisponibilă

Între timp, tocaţi zarzavatul pe care l-aţi fiert în supă şi adăugaţi-l în oală. Dregeţi zeama cu un amestec rezultat dintr-o cană de lapte acru gras şi două-trei gălbenuşuri, în care puneţi treptat un polonic de zeamă.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Cea mai delicioasă ciorbă de pui. Care sunt ingredientele care-i dau savoare şi cu ce o acreşti

Cum faci chiftelele cu ciuperci. Deliciul culinar pe care trebuie să îl încerci

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite