Secretele unui preparat doldora de arome. Cum faci delicioasa ciorbă de pui cu găluşte din ciuperci
0Gastronomul sălăjean Mircea Groza ne propune să ne delectăm papilele gustative cu o farfurie de ciorbă care combină aroma legumelor şi a cărnii de pui cu savoarea ciupercilor.
Ingrediente: bucăţi de pui (spatele, gâtul, aripile şi o pulpă inferioară, pipota şi inima), morcovi, rădăcină de pătrunjel, ceapă rădăcină şi frunze de ţelină, un ardei, cinci-şase ciuperci, ouă, pătrunjel verde, ulei, sare, piper.
Faceţi o supă din bucăţile de carne şi legume, spumaţi ori de câte ori este nevoie, iar la final, strecuraţi.
Puneţi la călit o ceapă tocată mărunt împreună cu ciupercile curăţate şi tăiate felii; amestecaţi din când în când, apoi adăugaţi o mână generoasă de pătrunjel verde, sare şi piper după gust. Luaţi de pe foc, iar când s-a răcit, completaţi cu miezul unei felii de pâine dat prin maşina de tocat şi cu un ou întreg.
Amestecaţi bine, după care formaţi găluşte de mărimea unei nuci. Adăugaţi-le în zeama strecurată pe care aţi pus-o din nou la fiert şi lăsaţi să se gătească la foc molcom, până se ridică la suprafaţă.
Între timp, tocaţi zarzavatul pe care l-aţi fiert în supă şi adăugaţi-l în oală. Dregeţi zeama cu un amestec rezultat dintr-o cană de lapte acru gras şi două-trei gălbenuşuri, în care puneţi treptat un polonic de zeamă.
Poftă bună!
Vă mai recomandăm:
Cea mai delicioasă ciorbă de pui. Care sunt ingredientele care-i dau savoare şi cu ce o acreşti
Cum faci chiftelele cu ciuperci. Deliciul culinar pe care trebuie să îl încerci