Sălaj: Tabără de vară la Mănăstirea Strâmba

În cursul lunii iulie, la Mănăstirea Strâmba au loc activităţi spiritual-cultural-educative în cadrul unei tabere de vară.La aceste activităţi participă 280 de copii şi studenţi grupaţi în 4 serii.

Pe lângă participarea la rânduiala vieţii de mănăstire, cei prezenţi au posibilitatea să-şi aprofundeze cunoştinţele religioase în cadrul activităţilor catehetice şi a atelierelor de studiu biblic.

„De asemenea, participă la concursuri de aptitudini, de bătut toaca şi la competiţii sportive. Sunt organizate excursii la obiective turistice şi religioase din judeţele limitrofe. La finalul fiecărei serii participanţii primesc şi premii constând în cărţi”, se precizează într-un comunicat postat pe site-ul Episcopiei Sălajului.

Tot la Mănăstirea Strâmba s-a desfăşurat o nouă etapă din proiectul „Investeşte în oameni”, derulat în colaborare cu  Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca. În cadrul proiectului 20 de studenţi de la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca efectuează un stagiu de practică, integrându-se în programul duhovnicesc şi administrativ al mănăstirii.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: