Omagiu adus eroilor neamului: 100 de copii, cu 100 de flori şi 100 de lumânări

Omagiu adus eroilor neamului: 100 de copii, cu 100 de flori şi 100 de lumânări

Ziua Eroilor, la Zalău FOTO Facebook.com/Primăria Zalău

De Ziua Eroilor, 100 de elevi sălăjeni au depus flori la mormintele eroilor şi au aprins lumânări în memoria lor.

Cunoscuţi sau necunoscuţi, eroii nu mor niciodată. În memoria acestora joi, 17 mai, la Cimitirul Eroilor din Zalău, 100 de elevi de la şcolile din municipiu au depus 100 de flori şi au aprins 100 de lumânări. Acţiunea a făcut parte din manifestarea de pomenire a eroilor neamului, în semn de recunoştinţă şi preţuire a jertfei lor supreme, pentru libertatea, demnitatea şi apărarea patriei noastre strămoşeşti - România.

"La Zalău, marcăm, la fel ca în toată ţară, de altfel, două sărbători importante pentru neamul românesc: Ziua Eroilor şi Înălţarea Domnului. Eroii nu mor niciodată. Ei nu sunt aici, în spatele acestor pietre funerare. Spunem că sunt şi trebuie să rămână în sufletele şi în conştiinţa noastră. Dumnezeu să vegheze asupra lor şi a somnului lor veşnic!'', a precizat prefectul Florin Florian, în alocuţiunea susţinută în cadrul ceremonialului militar şi religios organizat cu prilejul Zilei Eroilor.

În cadrul ceremoniei, au depus jerbe de flori reprezentanţii Parlamentului, Instituţiei Prefectului–Judeţul Sălaj, Consiliului Judeţean Sălaj, Primăriei Municipiului Zalău şi Asociaţiei Naţionale Cultul Eroilor ”Regina Maria” – Filiala Sălaj.

Mai puteţi citi:

FOTO Tricolorul, pe ultimul tronson al Ştafetei Invictus. „Arătaţi întregii naţiuni cât de important este să îi respectăm pe veteranii de ieri ai României“

VIDEO Un militar român face flotări în toată lumea pentru a atrage atenţia asupra dramei veteranilor de război

citeste totul despre: