Microscop pe 1,5 milioane de lei la Spitalul Judeţean. Aparatul permite realizarea de operaţii craniene complexe

Microscop pe 1,5 milioane de lei la Spitalul Judeţean. Aparatul permite realizarea de operaţii craniene complexe

Investiţia a fost asigurată cu bani de la bugetul de stat FOTO CJ Sălaj

Echipamentul medical oferă claritate şi precizie actului medical, intervenţia chirurgicală este mai sigură şi mai rapidă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Compartimentul de neurochirurgie din cadrul Spitalului Judeţean Zalău a fost dotat, recent, cu un microscop chirurgical de ultimă generaţie, prin intermediul căruia pot fi realizate operaţii craniene complexe. Investiţia în valoare de peste 1,5 milioane de lei a fost asigurată de la bugetul de stat, cu cofinanţare de la Consiliul Judeţean.
Microscopul are capacitatea tehnică de a susţine intervenţii chirurgicale în cazul unor anevrisme intracraniene, tumori intracerebrale, malformaţii arterio-venoase cerebrale, precum şi orice patologie de coloană spinală, dar şi patologii complexe de tip tumoral şi vascular, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Judeţean Sălaj, instituţie în subordinea căreia funcţionează cea mai mare unitate spitalicească din judeţ. Numai în ultimele trei săptămâni, cinci astfel de intervenţii au fost realizate cu succes în SJU Zalău.

Potrivit sursei citate, echipamentul medical oferă claritate si precizie actului medical, dar şi siguranţa intervenţiei chirurgicale alături de un timp mai redus al acesteia, aspect ce contribuie şi la reducerea numărului de zile de recuperare post intervenţie chirurgicală pentru pacient.

Cu un număr de cinci paturi, un medic primar neurochirurg şi personalul de îngrijire asigurat în contextul secţiei de chirurgie generală, structură organizatorică căreia îi aparţine, compartimentul de Neurochirurgie din cadrul SJU Zalău, a numărat, în primele 10 luni ale anului 2019, 152 de pacienţi în spitalizare continuă şi 50 spitalizări de zi. În perioada amintită au fost efectuate 67 intervenţii chirurgicale - aproximativ jumătate dintre acestea fiind hernii de disc, urmate de evacuări hematom intracranian, excizii ale unor tumori cerebrale ori decompresii ale măduvei spinării etc., compartimentul asigurând, de altfel, o specialitate chirurgicală unică la nivelul sistemului medical public din judeţ.

Citiţi şi:

Premieră medicală la Spitalul din Zalău. Intervenţia care a salvat un bărbat de 69 de ani de la castrare

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările