Manifestul inedit al unui tânăr actor care vrea să-i apropie pe oameni de cultură. „Dacă nici la un film cu 1 leu biletul, sălile nu sunt pline, putem renunţa la idee“

Manifestul inedit al unui tânăr actor care vrea să-i apropie pe oameni de cultură. „Dacă nici la un film cu 1 leu biletul, sălile nu sunt pline, putem renunţa la idee“

Darius Prodan vrea să anime viaţa culturală a Zalăului FOTO Arhivă

Preocupat să anime viaţa culturală a oraşului natal, un tânăr actor a decis să traga un semnal de alarmă cu privire la dezinteresul oamenilor faţă de evenimentele de profil pe care acesta le organizează. Astfel, pentru următoarea acţiune pe care o organizează – avanpremiera filmului “Să nu ucizi”, la care va fi prezent şi actorul principal, preţul unui bilet este de doar 1 leu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Zălăuanii sunt invitaţi la film. Miercuri, 10 aprilie, şi joi, 11 aprilie, la Centrul de Cultură şi Artă al Judeţului Sălaj, va rula filmul  “Să nu ucizi”, filmul manifest inspirit de scandalul media care a cutremurat, în urmă cu doi ani, sistemul medical din România.

Filmul este adus la Zalău de către Asociaţia “Pro Teatru”, condusă de Darius Prodan, un student de 20 de ani. El a pornit în vara anului trecut un proiect îndrăzneţ prin care şi-a propus să creeze la Zalău o trupă de teatru şi să organizeze diferite evenimente culturale pentru a anima viaţa oraşului, pentru a-i aduce pe zălăuani mai aproape de cultură.

Tânărul s-a lovit, însă, de nepăsarea oamenilor, astfel că la urmatorul eveniment pe care îl organizează – avanpremiera filmului "Să nu ucizi", preţul unui bilet este de 1 leu.

“Decizia de pune acest preţ este un manifest pentru viaţa cultural-socială a zălauanilor. Vrem ca oamenii să înţeleagă că noi facem tot ce ne stă în putinţă pentru a le oferi acte artistice calitative la un preţ cât mai redus. Singurul obiectiv al nostru este ca ei să participe la evenimentele organizate de noi. Aud în stânga şi în dreapta despre dorinţa tuturor de a avea un cinematograf. Vă spun sincer, dacă nici la un film în avanpremieră naţională, cu 1 leu biletul, sălile nu sunt pline, atunci putem renunţa la aceasta idee. Este inutil să facem un cinematograf care să stea gol. Oricum eu sunt optimist şi cred că lumea va participa în număr frumos", explică tânărul actor.

Reacţia sa vine la doar câteva zile după semnarea contractului pentru reabilitarea Cinematografului Scala din Zalău, printr-o investiţie de peste 10 milioane de lei.

„Să nu ucizi” spune povestea lui Cristian, un chirurg tânăr şi ambiţios, pe care pierderea unui pacient, în urma unei intervenţii de rutină, îl determină să pornească o luptă solitară împotriva sistemului, riscându-şi familia şi cariera pentru a descoperi adevărul. Regizorii mărturisesc că este povestea unui Don Quijote care se luptă cu faţa umană a unui sistem care există pentru că noi îl acceptăm prin toate acţiunile noastre de zi cu zi.

Regizată de Gabi Virginia Şarga şi Cătălin Rotaru, pelicula va rula,  în 10 şi 11 aprilie, de la ora 17:30 şi apoi de la 19:30. Fiecare proiecţie este urmată de o sesiune de întrebări şi răspunsuri cu publicul alături de actorul principal din film, Alexandru Suciu, unul dintre puţinii actori originari din Zalău.

Mai puteţi citi:

Studentul care-i convinge pe oameni să meargă la teatru. Proiectul mărinimos prin care tânărul luptă să revitalizeze viaţa culturală a micului oraş natal

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările