FOTO VIDEO Sălajul sub ape. Zeci de gospodării şi sediul RAR au fost inundate

FOTO VIDEO Sălajul sub ape. Zeci de gospodării şi sediul RAR au fost inundate

Apa a pus stăpânire pe curtea RAR Sălaj FOTO ISU Sălaj

Pompierii sălăjeni au fost solicitaţi în cursul zilei de marţi să intervină pentru scoaterea apei în mai multe zone din judeţ, după ce ploile abundente au inundat zeci de case.

Mai multe gospodării din judeţul Sălaj, precum şi curtea Registrului Auto Român din Zalău au fost inundate în urma precipitaţiilor abundente ce au căzut în ultimele 24 ore. Pompierii au fost solicitaţi să intervină încă de la primele ore ale dimineţii nu doar în municipiul Zalău, ci şi în Jibou, Românaşi, Borla, Sărmăşag, Gîrceiu şi Crasna.
Una dintre intervenţii a fost făcută la Registrul Auto Român Sălaj, a cărui curte a fost înghiţită de ape.
Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Porolissum” Sălaj, pompierii au intervenit cu motopompe şi echipaje pentru evacuarea apei, monitorizând totodată zonele cu pericol de inundaţii de pe valea Zalăului, râul Crasna şi afluenţii acestuia.

Oficialii Administraţiei Bazinale de Apă Someş-Tisa au transmis într-un comunicat de presă că ploile abundente au condus la activarea torenţilor, scurgeri importante de pe versanţi şi creşteri de niveluri pe cursurile de apă.
Marţi dimineaţă, la ora 7, a fost atinsă cota de pericol pe râul Zalău, la staţia hidrometrică Borla. Ulterior, nivelul cursului de apă a început să scadă, astfel că nu se mai înregistrează depăşiri ale  cotelor de apărare.
La primele ore ale zilei, personalul Sistemului de Gospodărire a Apelor Sălaj intervine preventiv în localitatea Sărmăşag, la podul CFR, pentru asigurarea secţiunii de scurgere a apei.

Sălajul se află sub cod portocaliu de inundaţii până marţi, la ora 16. Conform hidologilor, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a precipitaţiilor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri cu depăşiri ale COTELOR DE INUNDAŢIE  pe râurile mici din bazinele hidrografice: Crasna – afluenţii aferenţi sectorului amonte S.H. Craidorolţ, judeţele Sălaj şi Satu Mare.

„Personalul SGA Sălaj monitorizează în teren evoluţia evenimentelor şi este pregătit pentru intervenţii pe cursurile de apă în vederea asigurării secţiunii de scurgere. Specialiştii ABA Someş-Tisa solicită populaţiei să nu traverseze cursurile de apă şi să nu desfăşoare activităţi în zonele adiacente albiilor acestora, în perioadele în care sunt emise coduri meteorologice şi hidrologice”, se mai arată în comunicat.

Citiţi şi:

Bilanţ după codul portocaliu: 13 localităţi afectate, sute de case şi hectare de teren inundate

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

Sălajul sub ape FOTO ISU Sălaj

Imagini din aceeasi galerie
  • Sălajul sub ape FOTO ISU Sălaj
  • Sălajul sub ape FOTO ISU Sălaj
  • Sălajul sub ape FOTO ISU Sălaj
  • Sălajul sub ape FOTO ISU Sălaj
  • Sălajul sub ape FOTO ISU Sălaj
  • Sălajul sub ape FOTO SGA Sălaj
  • Sălajul sub ape FOTO SGA Sălaj
Distribuie imaginea
citeste totul despre: