Ciorbă de roşii ca-n Sălaj. Care este ingredientul care îi dă savoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ciorbă de roşii cu tăiţei FOTO Mircea Groza
Ciorbă de roşii cu tăiţei FOTO Mircea Groza

Gastronomul sălăjean Mircea Groza ne propune să ne delectăm papilele gustative cu o farfurie de ciorbă de roşii cu tăiţei, un preparat savuros, aromat şi plin de vitamine.

Uşor de preparat, cu ingrediente la îndemâna oricui, ciorba de roşii cu tăiţei este un fel de mâncare extrem de gustos, chiar dacă se face fără carne. Pentru acest preparat, Mircea Groza, cunoscutul bucătar sălăjean, spune că avem nevoie de 8-10 roşii coapte, mari, de toamnă, trei-patru cepe, doi morcovi, o ţelină de dimensiunea pumnului, trei ardei graşi roşii, patru-cinci căţei de usturoi, frunze de ţelină, o crenguţă de cimbru, o foaie de dafin.

Pentru a da o aromă aparte, roşile se spală bine şi se coc pe plită pe toate părţile, la foc mare, întorcându-le pe toate părţile. Când s-au rumenit, se decojesc, se lasă la răcit apoi se taie bucăţele. Celelalte legume se curăţă şi se spală, morcovul şi ţelina se dau pe răzătoarea mare, iar ceapa, usturoiul şi ardeiul se mărunţesc.

ciorba de rosii

Într-o oală puneţi trei linguri de ulei de floarea soarelui, în care înmuiem ceapa, adăugăm apoi rădăcinoasele rase, ardeiul şi puţină apă. Amestecăm uşor, punem roşiile tăiate şi lăsăm să fiarbă şi completăm cu apă. Sărăm, punem frunzele de ţelină, cimbrul şi dafinul, pe care le scoatem după ce legumele sunt fierte. Strecurăm zeama, pasăm legumele şi mai dăm un clocot. Mai punem o lingură de zahăr, ca să taie din aciditatea roşiilor, sare şi piper, după gust. Fierbem separat tăiţeii şi îi adăugăm în supă.

Puteţi pregăti această ciorbă şi iarna, când veţi înlocui roşiile cu suc de roşii.

Poftă bună!

Vă mai recomandăm:

Reţeta ciorbei de fasole verde: secretele unui fel de mâncare simplu şi delicios

Gusturile minunate de pe vremea bunicii. Reţeta savuroasei topale de pui cu ciuperci

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite