Celebru om de afaceri acuzat de delapidare. Ce pedeapsă riscă pentru că a furat 3 milioane de lei

Celebru om de afaceri acuzat de delapidare. Ce pedeapsă riscă pentru că a furat 3 milioane de lei

Petru Ciobanca deţine cea mai mare clinică privată din Sălaj FOTO captură Sălăjeanul TV

Afaceristul care deţine două clinici medicale private va da socoteală în faţa instanţei după ce a furat în mod repetat din banii firmei, aproape 3 milioane de lei.

Unul dintre cei mai cunoscuţi şi mai bogaţi oameni de afaceri din Zalău, dr. Petru Ciobanca, proprietar al clinicii medicale SalvoSan Ciobanca, este acuzat de delapidare de către procurori. Potrivit anchetatorilor, în perioada 2009-2015, în calitate de administrator de fapt al SC SalvoSan Ciobanca SRL Zalău, a ridicat nejustificat din conturile şi casieria societăţii aproape 3 milioane de lei.

Afaceristul şi-a recunoscut fapta şi a încheiat cu procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj un acord de recunoaştere a vinovăţiei, cu care a fost sesizat Tribunalul Sălaj. Ciobanca a negociat o pedeapsă de 3 ani şi 10 luni cu suspendare.

Pe parcursul cercetărilor, procurorii au descoperit ca şi soţia lui a comis ilegalităţi. Maria Ciobanca, administrator al SC SalvoSan Ciobanca 1 SRL, o altă firmă a familie, a înşelat Casa de Asigurari de Sănătate Sălaj, între 2013 şi 2015, cu 72.000 de lei, reprezentând decontări nereale pentru 74 de pacienţi. Femeia este acuzată şi de delapidare, după ce ar fi ridicat din conturile şi casierie companiei 1,6 milioane de lei. Şi ea a ales să încheie cu procurorii un acord de recunoaştere a vinovăţiei şi a căzut la înţelegere cu aceştie pentru o pedeapsă de 1 ani şi 10 luni de închisoare cu suspendare. În acest caz a fost sesizată Judecătoria Zalău.

Familia Ciobanca deţine cea mai mare clinică medicală privată din judeţul Sălaj, precum şi o policlinică în Cluj-Napoca.

Mai puteţi citi:

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: