Candidat de 1,55 la Titularizare. Spera să devină profesor de religie

Candidat de 1,55 la Titularizare. Spera să devină profesor de religie

Procentul notelor peste 7 este mai bun decât anul trecut FOTO Arhivă

Deşi procentul notelor peste 7 îl depăşeşte pe cel de anul trecut, mai mulţi candidaţi nu au reuşit să obţină cinciul care le-ar fi permis să devină suplinitori. Patru aspiranţi la statutul de dascăl au luat note cuprinse între 1,55 şi 1,85.

Ştiri pe aceeaşi temă

Ministerul Educaţiei şi Cercetării a publicat primele rezultate obţinute de cadrele didactice care au susţinut proba scrisă din cadrul concursului pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar - sesiunea 2020.

Cadrele didactice din judeţul Sălaj care au susţint anul acesta examenul de Titularizare au obţinut rezultate net superioare celor de anul trecut. Potrivit unei centralizări realizate de către Inspectoratul Şcolar Judeţean, din totalul celor 377 de candidaţi ale căror lucrări au fost corectate, 61,53% au obţinut note peste 7. Spre comparaţie, în 2019, procentul notelor peste 7 s-a apropiat de 40%. Rezultatele depăşesc şi media naţională, de 58,66%.

REZULTATE TITULARIZARE 2020 SĂLAJ

Două candidate au reuşit să obţină nota 10, ambele la disciplina Limba si literatura română, pedagogia preşcolară şi metodica desfăşurării activităţilor instructiv-educative în grădiniţa de copii-educatoare. Este vorba despre Raluca Lavinia Pop şi Cosmina Flavia Briscan. Alţi 230 de candidaţi au obţinut note între 7 şi 9,99.

Cea mai mică notă a fost 1,55, obţinută de un tânăr care a dat examen la disciplina Religie ortodoxă.

La proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea posturilor didactice din învăţământul preuniversitar, în Sălaj s-au prezentat 395 candidaţi din totalul de 460 de candidaţi înscrişi. În centrele de evaluare au fost notate 377 de lucrări, după ce 51 de candidaţi au fost absenţi, iar 32 de candidaţi s-au retras din concurs din motive personale sau medicale. Nu au fost lucrări anulate şi nici candidaţi eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Cei nemulţumiţi de notele obţinute pot depune contestaţii la sediul ISJ Sălaj ori le pot transmite prin mijloace electronice până miercuri, 5 august, la 12:00.  Rezultatele finale se afişează la sediul ISJ Sălaj şi pe site-ul www.isjsalaj.ro, în 11 august.

Pentru a se titulariza, cee ce presupune angajarea pe perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obţină la proba scrisă minimum nota 7. Pentru a deveni suplinitori, nota minimă necesară este 5.
Repartizarea candidaţilor pe posturile didactice de predare vacante, publicate pentru angajare pe perioadă nedeterminată, în ordinea descrescătoare a notelor obţinute la proba scrisă, se realizează în şedinţe publice sau on-line, organizate de către inspectoratele şcolare în intervalul 12 - 14 august.

Vă mai recomandăm:

 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările