Bebeluş vândut de propria mamă. Cum a încercat un bărbat de 54 de ani să cumpere un nou-născut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O sălăjeancă şi un clujean ani riscă să ajungă după gratii, fiind acuzaţi de către procurorii DIICOT de trafic de minori, fals în declaraţii şi instigare la fals intelectual.

O tânără de 20 de ani din judeţul Sălaj şi un bărbat de 54 de ani din judeţul Cluj au fost reţinuţi joi, 5 septembrie, iar vineri vor fi prezentaţi instanţei cu propunere de arestarea preventivă pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de minori, fals în declaraţii şi instigare la fals intelectual.

Potrivit unui comunicat de presă al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, în 20 iulie, inculpata R.A., în vârstă de 20 de ani, din judeţul Sălaj, a dat naştere unui copil la Spitalul Orăşenesc Huedin, ocazie cu care a fost abordată de inculpatul M.N., în vârstă de 54 de ani, din judeţul Cluj, care i-a propus să îi cumpere nou-născutul.

În acest scop, bărbatul i-a oferit proaspetei mame 15.000 lei, sumă pe care urma să o achite în două tranşe, respectiv 1.000 euro în momentul întocmirii certificatului de naştere, iar restul sumei de bani urmând să fie achitată în momentul în care copilul împlineşte vârsta de un an.

"Pentru a da aparenţă de legalitate vânzării-cumpărării minorului nou-născut, având în vedere că inculpata R.A. a fost de acord cu propunerea inculpatului M.N., cei doi au convenit să declare în fals că inculpatul M.N. este tatăl biologic al minorului, acesta să-l recunoască şi pe cale de consecinţă să intre în posesia lui, pe o cale aparent legală, respectiv ca părinte al său", se arată în comunicatul de presă.

În acest sens, în 23 iulie, cei doi inculpaţi s-au deplasat la Oficiul de Stare Civilă din cadrul Primăriei Oraşului Huedin, unde fiecare a dat o declaraţie pe propria răspundere cu privire la faptul că inculpatul M.N. este tatăl biologic al copilului născut de sălăjeancă, în urma unei relaţii pe care aceştia ar fi avut-o anterior. După ce a fost obţinut certificatul de naştere, inculpatul i-a plătit femeii o parte din suma convenită, respectiv 2.100 de lei.

În cursul zilei de vineri, 6 septembrie, inculpaţii R.A. şi M.N. vor fi prezentaţi Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale. Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul ofiţerilor de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Sălaj şi Jandarmeriei Române.

Citiţi şi:

Băieţel de 8 ani, abuzat de mătuşa care îl luase în plasament. Chinurile groaznice la care era supus minorul

Bebeluş abandonat la poarta Mănăstirii Bic. Gestul emoţionat făcut de primarul din Şimleu

Zalău



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite