UPDATE Angajat al Rezervelor Statului, complice al familiei clujene care a încercat să mituiască miercuri doi poliţişti din Sălaj

UPDATE Angajat al Rezervelor Statului, complice al familiei clujene care a încercat să mituiască miercuri doi poliţişti din Sălaj

Cazul a fost prezentat ieri într-o conferinţă de presă FOTO Olimpia Man

Anchetatorii care cercetează cazul celor doi clujeni, soţi şi soţie, care au oferit 3.000 de euro ca mită unor poliţişti din Jibou au ajuns, mergând pe firul evenimentelor, la un angajat al statului, care era, se pare, complice al celor doi.

Ştiri pe aceeaşi temă

Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, este angajat al Administraţiei Naţionale a Rezervelor de Stat şi Probleme Speciale - punctul de lucru de la Var. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalului Sălaj l-au reţinut şi l-au prezentat astăzi în faţa judecătorului cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile. Vom reveni cu decizia judecătorului şi cu detalii despre implicarea bărbatului în acest dosar.

UPDATE Bărbatul, în vârstă de 48 de ani, este expert al ANRSPS la Unitatea Teritorială nr.95 din Var. Anchetatorii au ajuns la el în încercarea de a stabili provenienţa cuprului aflat în autoutilitara oprită în trafic miercuri de poliţiştii din Jibou, după ce aceştia au observat că încărăctura depăşea gabaritul maşinii.


Potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Sălaj, în urma cercetărilor pentru stabilirea provenienţei mărfii, s-a stabilit că acesta provine de la Unitatea Teritorială din Var a ANSRPS. Procurorii spun că angajatul, Viorel T., era gestionarul stocurilor de material depozitate în incinta unităţii, iar în data de 24 iulie s-a gândit, probabil, să-şi suplimenteze veniturile şi a furat din depozit aproximativ 3.250 de kilograme de cupru catodic, pe care a vândut-o ulterior clujeanului, un bărbat de 41 de ani din localitatea Gilău.


Cantitatea de cupru a fost încărcată – spun anchetatorii – cu ajutorul unui motostivuitor chiar în incinta unităţii din Var. Angajatul ANRSPS este cercetat acum pentru delapidare în stare de arest preventiv, după ce magistraţii Tribunalului Sălaj au admis, astăzi, cererea de arestare preventivă pentru 29 de zile.


Reamintim că doi clujeni, soţi şi soţie, se află în arestul IPJ după ce în cursul după-amiezii de miercuri au încercat să mituiască doi poliţişti din Jibou, oferindu-le suma de 3.000 de euro. Aceştia transportau cu o autoutilitară aflată în proprietatea lor deşeuri feroase, pentru care nu aveau documente de provenienţă. Pentru că încărcătura depăşea gabaritul autobasculantei, cei doi poliţişti l-au tras pe şofer pe dreapta, ocazie cu care au ieşit la iveală problemele cu documentele. Tentativa de mituire a avut loc în timpul anchetei desfăşurate la sediul Poliţiei oraşului Jibou. Ulterior, cu sprijinul DGA - Serviciul Judeţean Sălaj şi al SIPI SĂlaj, a fost organizat şi un flagrant, în care cei doi au pus pe masă suma promisă.

Citeşte şi FLAGRANT: Doi soţi din Gilău, proprietarii unei autobasculante, au oferit unor poliţişti 3.000 de euro ca mită. Ce au făcut poliţiştii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările