Alcoolemie uriaşă în cazul adolescentului fără permis care a ucis un tânăr de Crăciun

Alcoolemie uriaşă în cazul adolescentului fără permis care a ucis un tânăr de Crăciun

Tânărul este cercetat pentru săvârşirea a patru infracţiuni FOTO Arhivă

După o noapte în care a consumat băuturi alcoolice, adolescentul în vârstă de 18 ani s-a urcat la volanul autoturismului, deşi nu deţinea permis de conducere, şi a spulberat un grup de tineri aflat pe marginea carosabilului.

Ştiri pe aceeaşi temă

Anchetatorii au primit rezultatele probelor de sânge recoltate de la Andreas O., adolescentul de 18 ani din Chieşd, judeţul Sălaj, care a ucis un tânăr după ce s-a urcat beat şi fara permis la volan. În a doua zi de Crăciun, în jurul orei 4.30, pe raza localităţii Sîg, autoturismul pe care îl conducea a spulberat un grup de tineri aflat pe marginea drumului, un tânăr de 23 de ani pierzându-şi viaţa şi alţi doi, de 17 şi 18 ani, fiind răniţi. Pietonii au fost loviţi din spate, în urma impactului maşina răsturnându-se în afara părţii carosabile.

La testarea cu etilotestul, a rezultat o alcoolemie de 0,80 g/l alcool pur în aerul expirat, adolescentul fiind dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, rezultatele indicând valori uriaşe. Potrivit unor surse din anchetă, prima probă a arătat o alcoolemie de 1,60  g/l alcool pur în sânge, iar cea de-a doua, recoltată la distanţă de o oră, 1,40  g/l alcool pur în sânge.

Andreas O. se află din 3 ianuarie în arest preventiv, după ce iniţial el a fost plasat în arest la domiciliul. Tânărul este cercetat pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau altor substanţe, ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

Mai puteţi citi:

Răsturnare de situaţii în cazul adolescentului beat şi fără permis care a ucis un tânăr. Ce a decis instanţa

Mesaje sfâşietoare pentru tânărul ucis de un şofer beat şi fără permis. „Refuz să cred că nu mai eşti printre noi“

citeste totul despre: