VIDEO Povestea Măriucăi, fetiţa abandonată la orfelinat, ajunsă la 27 ani: „Ai doar un sentiment de curiozitate. Mama este cea care m-a crescut“

VIDEO Povestea Măriucăi, fetiţa abandonată la orfelinat, ajunsă la 27
ani: „Ai doar un sentiment de curiozitate. Mama este cea
care m-a crescut“

Măriuca a fost adoptat în urmă cu 27 ani

În urmă cu 27 ani, o familie din Vaslui avea să schimbe destinul unei fetiţe abandonate la orfelinat de cea care i-a dat viaţă. Părinţii au crescut-o cu eforturi deosebite, lacrimi şi greutăţi.


Tatăl adoptiv al Măriucăi s-a stins, iar mama, bolnavă fiind, îi este teama că se va stinge şi ea, iar fata va rămâne singură lume, de aceea,  vrea să îi găsească cu orice preţ, părinţii naturali. “ De aproape 30 de ani nu a cautat-o nimeni. Nu are nevoie de nimic, dar aş vrea să ştiu dacă mai are fraţi sau surori, să nu rămână singură pe lume, când nu voi mai fi.”, spune Ecaterina Tudose, cea care crescut-o pe Măriuca.

Cu ochii plini de lacrimi şi cu  glasul sugrumat de emoţie,  Ecaterina Tudose îşi aminteşte cum a luat-o acasă pe Măriuca,  în urma cu 27 de ani. Pentru ca nu putea avea copii, a decis sa înfieze unul şi a mers la Leaganul nr 2 Tătăraşi, din Iaşi.

“Era aşezată pe un pat, legată cu pânză înfăşurată, cu par negru şi ochi mari. M-am uitat direct la ea, se uita la mine cu ochii în lacrimi, nu mai clipea. Am început să plâng, o doamnă mi-a spus atunci  «cred ca o să îi fii mamă». Tot timpul plâng când îmi aduc aminte”, povesteşte femeia.

Nu a fost uşor să o crească. Fetiţa era bolnavă, plângea şi refuza să mânânce: “Era rahitică, micuţă, slabă, dădea capul într-o parte, nu mânca, plângea. Nu am regretat o clipă că am crescut-o. Toate voile i le-am făcut, tatal era mai sever, el voia sa fie foarte deşteaptă”.

Efortul părinţilor adoptivi a fost răsplatit de recunoştinţa şi respectul fetei care a reuşit să îşi facă un rost în viaţă.  Mariuca nu îşi judecă mama naturală, nici nu are sentimente pentru ea.

“Îi mulţumesc pentru tot ce a făcut pentru mine. Ea o să rămână mama mea întotdeauna. Mama care m-a crescut e totul pentru mine. Ea m-a ridicat, ea m-a crescut, ea va fi mama mea mereu. Când am aflat că nu ea este mama mea naturală, nu îmi venea să cred, «exista alta mama?» Am doar un sentiment de curozitate, să văd de unde am venit, cine este. E doar curiozitate, nu aş putea să o condamn sau să îi cer socoteală”, spune Măriuca.

Familia Tudose nu a ştiut nimic de familia fetei. Au luat-o de la orfelinat doar cu certificatul de naştere, pe care era trecut numele Bădărău Maria.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările