Româncă ucisă pe o stradă din Londra, lângă o grădiniţă: „Arăta doar ca o persoană care se întoarce acasă de la serviciu”

Româncă ucisă pe o stradă din Londra, lângă o grădiniţă: „Arăta doar ca o persoană care se întoarce acasă de la serviciu”

FOTO Guliver/Getty Images

O româncă de 44 de ani a fost ucisă miercuri seara în zona Ilford, estul Londrei. Potrivit unor surse „Adevărul”, victima este o femeie din Vaslui, iar principalul suspect este un bărbat de 45 de ani, tot român. Contactaţi de „Adevărul”, reprezentanţii MAE au declarat că vor transmite un punct de vedere.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 11.00 Ministerul Afacerilor Externe a emis, la solicitarea „Adevărul” un punct de vedere cu privire la crima din Londra a cărei victimă a fost vasluianca Elisabeta Lăcătuşu. Potrivit MAE, Ambasada României la Londra s-a autosesizat în acest caz. Răspunsul integral al MAE, poate fi cititi AICI

UPDATE ORA 9.00 Românca ucisă pe 3 ianuarie pe o stradă din Londra, în apropierea unei grădiniţe, este Elisabeta Lăcătuşu, o vasluiancă stabilită de mai mulţi ani în Marea Britanie. Suspectul crimei este un fost iubit al femeiei, un bărbat originar tot din Vaslui, cunoscut cu antecedente penale pentru infracţiuni cu violenţă, spun rudele femeii.

STIREA INITIALA

O femeie de 44 de ani a fost ucisă miercuri seara în jurul orei 19.00, pe o stradă dintr-un cartier londonez. Potrivit dailymail.co.uk, crima a avut loc în zona Ilford, din Estul Londrei. Aceeaşi sursă mai arată că femeia a murit în apropierea unei grădiniţe şi a unui liceu după ce a fost tăiată la gât cu un cuţit, o armă albă care ar putea fi arma crimei fiind găsită într-un coş de gunoi din apropiere.

Potrivit sursei citate, locatarii din zona în care a avut loc crima au auzit mai multe ţipete şi au alertat Poliţia. La faţa locului au ajuns şi paramedicii, care au încercat să resusciteze victima, dar nu s-a mai putut face nimic, femeia fiind declarată decedată. Poliţiştii ajunşi la faţa locului au încercuit zona pentru cercetări, în jurul cadavrului fiind montat şi un cort pentru a feri zona de ochii curioşilor. 

Martorii citaţi de Daily Mail susţin că femeia era tăiată la gât, fiind abandonată pe marginea drumului, într-o baltă de sânge. Potrivit aceloraşi martori, femeia este est – europeană, româncă sau poloneză. Alţi martori, citaţi de Evening Standard susţin că victima era o femeie albă, cu părul deschis la culoare şi era îmbrăcată într-o haină lungă. „Arăta ca o persoană care se întoarce acasă de la serviciu”, a declarat un martor pentru Evening Standard. Potrivit aceleiaşi surse, un bărbat în vârstă de 45 de ani, considerat principalul suspect, a fost reţinut joi dimineaţa în vederea cercetărilor. 

Surse „Adevărul” au declarat că victima este româncă, fiind vorba de o femeie din Vaslui. „Adevărul” a solicitat un punct de vedere şi Ministerului Afacerilor Externe, care a comunicat că situaţia va fi verificată şi se va comunica un răspuns. Un român stabilit în Londra a declarat că zona în care a avut loc crima este una dintre cele mai periculoase zone din Londra, în care seara nu este recomandat să ieşi singur. 

citeste totul despre: