Preşedintele Traian Băsescu îndeamnă pe cei de la Chevron să fie „mai prietenoşi“ cu comunităţile locale

Preşedintele Traian Băsescu îndeamnă pe cei de la Chevron să fie „mai prietenoşi“ cu comunităţile locale

Întâlnire preşedintele Traian Băsescu şi Derek Magness, director Chevron Europa

Preşedintele României a avut astăzi o întâlnire, la Palatul Cotroceni, cu Derek Magness, director general al Chevron Europe Exploration and Production, care a prezentat stadiul dezvoltării proiectului în România şi perspectivele pentru evaluarea cantităţilor de gaze de şist existente în ţara noastră.

Potrivit comunicatului Administraţiei Prezidenţiale, în cadrul întrevederii „s-a vorbit despre importanţa transferului în România de experienţă dobândită de compania Chevron în exploatările de gaz de şist din Statele Unite ale Americii, ca o contribuţie la dezvoltarea şi la asigurarea securităţii energetice a ţării noastre. În plus, Traian Băsescu a cerut reprezentanţilor companiei Chevron să analizeze oportunitatea ca un număr cât mai mare de tineri specialişti care au absolvit universităţile româneşti să poată fi angajaţi în activităţile pe care compania le desfăşoară în diferitele zone din ţară.

A fost rugămintea mea către preşedintele Chevron să îşi exercite drepturile date de licenţele eliberate de Guvern, într-un mod prietenos cu comunităţile locale. Acesta este sensul mesajului, că trebuie mai multe discuţii cu comunităţile locale, că trebuie implicaţi angajaţi din comunităţile locale, trebuie selectaţi tineri de la Universitatea din Iaşi, dacă ne referim la zona Vaslui. Deci, în această direcţie a fost discuţia, a spus preşedintele Traian Băsescu în declaraţia de presă susţinută joi seara, la Palatul Cotroceni.

În judeţul Vaslui, compania Chevron a obţinut toate avizele necesare pentru  amplasarea a patru sonde de explorare a gazelor de şist, operaţiuni pentru care a obţinut certificate de urbanism, inclusiv acorduri de mediu. Este vorba de perimetru Siliştea - Pungeşti, unde au început deja lucrările de amenajare a primei sonde din România, Păltiniş – Băceşti, Puieşti şi Găgeşti. Cea de cincea sonă, urma să fie amplasată în perimetrul Urdeşti, comuna Dodeşti, însă primarul comunei a refuzat sâ furnizeze companiei americale avizul favorabil pentru construcţie.

 

Citeşte şi:

Judecătorii vasluieni au decis: Liber la explorarea gazelor de şist la Pungeşti

O comună din judeţul Vaslui a reuşit o premieră: Acces interzis pentru Chevron!

La Pungeşti, lucrările de amenajare a primei sonde pentru explorarea gazelor de şist sunt în desfăşurare

FOTO: Facebook

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările