Poliţistul care a provocat cel mai mare scandal în poliţia vasluiană: şi-a amanetat legitimaţia la cămătari, a trecut de la striptease, la proxenetism

Poliţistul care a provocat cel mai mare scandal în poliţia vasluiană: şi-a amanetat legitimaţia la cămătari, a trecut de la striptease, la proxenetism

Alin Remus Patrichi a apărut in ipostaze indecente la o petrecere

Alin Remus Patrichi (30 ani) este poliţistul care a a adus cele mai grave prejudicii de imagine Poliţiei Vaslui, reuşind “performanţa” de a se transforma în proxenet chiar în timp ce purta uniforma de agent de poliţie.

Fostul poliţist al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Vaslui a fost eliberat condiţionat din închisoare, pe 23 aprilie  în urma unei hotărâri a Judecătoriei Focşani. Din pedeapsa de cinci ani, agentul a stat efectiv după gratii trei ani şi două luni, el fiind arestat preventiv în februarie 2011.
Patrichi a fost dat afară din Poliţie cu doar câteva luni înainte de a fi arestat, în septembrie 2010, după ce a apărut în fotografii compormiţătoare în timpul serviciului. Anterior scandalului de striptease, Patrichi scăpase miraculos cu un avertisment din partea superiorilor după ce şi-a amanetat legitimaţia cămătarilor din Iaşi.
Dosarul instrumentat de procurorii de la Crimă Organizată a scos la iveală detalii incredibile din culisele meserii de poliţist. Împătimit al jocurilor de noroc, Patrichi îşi scotea banii pentru cazinouri obligând minore să se prostitueze. 

Eleve, transformate de poliţist în prostituate

Prima victimă a fost o adolescentă de 16 ani, elevă la Grupul şcolar “Ştefan Procopiu” Vaslui.
Ştiind că fata provenez dintr-o familie cu probleme şi nu are o relaţie prea bună cu părinţii, Patrichi i-a închiriat un apartament în Vaslui, unde o obliga să întreţină relaţii sexuale cu diverşi bărbaţi din oraş. Jumătate din banii obţinuţi erau însuşiţi de poliţist, care stabilea întâlnirile şi clienţii. În toamna anului 2010, agentul de poliţie a racolat alte două fete, o adolescentă de 17 ani, elevă la Liceul “Mihail Kogălniceanu”, şi alta de 16 ani, de la Grupul şcolar “Ştefan Procopiu”. Pentru toate cele trei fete, Patrichi găsea clienţi. Întâlnirile şi tarifele erau stabilite fie prin telefon, fie prin messenger.
Deşi cele trei minore au indicat persoanele cu care întreţineau relaţii sexuale contra cost, mulţi dintre clienţii audiaţi de procurori nu au recunoscut nici în ruptul capului că ar fi apelat la prostituate. Printre ei s-au numărat poliţişti, jandarmi, avocaţi etc. În cazul poliţiştilor şi jandarmilor, de multe ori aceştia mergeau la prostituate chiar în timpul serviciului, în special atunci când erau de serviciu pe timpul nopţii. Doi dintre poliţiştii audiaţi au recunoscut că au fost la “fetele” lui Patrichi. Cercetaţi disciplinar, aceştia au scşpat doar cu mustrări scrise

Cu legitimaţia la cămătari

Alin Remus Patrichi a intrat în Poliţie în anul 2004, când a absolvit şcoala de agenţi de la Câmpina. În cei şase ani de activitate, a ieşit în evidenţă pentru prostiile sale, în niciun caz pentru vreun merit deosebit. În urmă cu trei ani înainte de a fi arestat, Patrichi a fost acuzat de o tânără că a bătut-o, i-a rupt hainele şi a încercat să o violeze. După câteva zile, însă, în mod subit, victima şi-a retras plângerea. După acest incident, în anul 2008, Patrichi a comis o faptă pentru care ar fi meritat excluderea din Poliţie fără drept de apel. Înglodat în datorii, el şi-a amanetat legitimaţia de serviciu şi insigna la cămătarii din Iaşi. După acest incident, în urma cercetării disciplinare, poliţistul a scăpat doar cu un avertisment!

Dezmăţ în uniformă

În toamna anului 2010, conducerea IPJ Vaslui a dispus destituirea agentului Patrichi, după ce acesta, aflat în timpul serviciului, a dat un adevărat show la petrecerea organizată de iubita sa cu ocazia majoratului. Dezmăţul a avut loc în noaptea de 20 august, când agentul Alin Remus Patrichi era de serviciu alături de un jandarm. Îmbrăcaţi în uniformă, cei doi au poposit la restaurantul din Moara Grecilor, unde avea loc petrecerea, iar în scurt timp a început spectacolul. Patrichi a scos pistolul din dotare şi a început să se pozeze în ipostaze pe cât de inedite, pe atât de periculoase, punând pistolul la tâmpla prietenei sale. Ca şi când nu era suficient, i-a dat arma şi iubitei, care, la rându-i, s-a fotografiat în timp ce îndrepta pistolul spre capul unuia dintre tinerii prezenţi. Ca să pară şi mai şic, tânăra şi-a completat ţinuta provocatoare cu şapca de poliţist a iubitului. Show-ul a continuat cu o “partidă” de striptease, atât poliţistul, cât şi jandarmul aruncându-şi de pe ei uniformele. După apariţia publică a fotografiilor, conducerea IPJ Vaslui a declanşat de urgenţă procedura cercetării disciplinare a poliţistului Alin Remus Patrichi, acesta fiind destituit. 

Citeşte şi: Poliţiştii vasluieni care au trecut în tabăra infractorilor

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările