De unde sunt elevele confirmate cu COVID-19. Eroarea de comunicare care a stârnit panică la un liceu din Vaslui

De unde sunt elevele confirmate cu COVID-19. Eroarea de comunicare care a stârnit panică la un liceu din Vaslui

Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a reuşit să contacteze cele două eleve care, miercuri, 16 septembrie, au fost depistate pozitiv cu COVID-19.

Ştiri pe aceeaşi temă

Deşi iniţial Direcţia de Sănătate Publică Vaslui a confirmat că cele două eleve depistate pozitiv sunt de la Liceul „Mihail Kogălniceanu”, ulterior, după ce inspectorii sanitari au discutat adolescentele, au aflat că de fapt acestea studiază la alte unităţi de învăţământ: una este elevă la Colegiul Anghel Rugină Vaslui, cealaltă este din Vasluiu, însă studiază la Colegiul Militar din Câmpulung. 

Situaţia a creat multă confuzie la Liceul Mihail Kogălniceanu, unde conducerea unităţii şi profesorii diriginţi au încercat încă de ieri după-amiază să afle la ce clase sunt elevii bolnavi pentru a putea lua măsurile necesare.

Reporterii Adevărul au contactat miercuri, după-amiază, directorul DSP Vaslui pentru a verifica informaţia care circula în mediul online, potrivit căreia doi elevi de la LMK Vaslui ar fi confirmaţi cu COVID-19. După verificare, directorul DSP, Mihaela Vlada a confirmat informaţia, afirmând că ar fi vorba de două eleve de 16 ani, pe care inspectorii sanitari nu reuşiseră să le contacteze deoarece nu răspundeau la telefon. 

„Deocamdată, nu avem detalii. Nu ştim dacă este vorba de eleve care au mers la cursuri sau învăţau online. Cert este că astăzi, în jurul orei 15.00, ni s-a comunicat cele două rezultate pozitive. Colegii mei au încercat să le contacteze telefonic, dar deocamdată nu se răspunde la telefon. Urmează o anchetă epidemiologică, în vederea stabilirii contacţilor şi a măsurilor ce se impun”, a precizat, miercuri, 1 6 septembrie, Mihaela Vlada, directorul DSP Vaslui.

Reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică au precizat că se confruntă cu dificultăţi în gestionarea anchetelor epidemiologice, fie pentru că primesc informaţii eronate de la pacienţi, fie pentru că, uneori, reuşesc să contacteze cu dificultate persoanele care primesc rezultatele testării. Şi în cazul de faţă, DSP Vaslui a reuşit să contacteze pacientele, după mai multe ore de aşteptare.

În cazul elevei de la Colegiul „Anghel Rugină” Vaslui, potrivit conducerii Inspectoratului Şcolar Judeţean Vaslui s-a efectuat dezinfectarea sălii de clasă şi s-a dispus înlocuirea grupelor. Colegii elevei care s-a prezentat la cursuri vor studia online, în timp ce grupa care era programată pentru cursurile online, a fost chemată la şcoală. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: