Criză de ser antirabic în spitalele vasluiene: un copil muşcat de câine, transferat la Iaşi

Criză de ser antirabic în spitalele vasluiene: un copil muşcat de câine, transferat la Iaşi

Spitalele vasluiene şi-au epuizat stocurile de ser antirabic

Spitalele din judeţul Vaslui se confruntă cu o criză acută de ser antirabic. Din această cauză un copil care a fost muşcat de un câine a fost transferat la Iaşi pentru tratament de specialitate.

Copilul în vârstă de 11 ani a ajuns la Spitalul de Urgenţă din Bârlad după ce a fost muşcat de faţă de un câine. Medicii de aici nu au putut să îi administreze tratamentul adecvat minorului, având în vedere că unitatea medicală a epuizat stocul de ser antirabic. Astfel, s-a decis ca pacientul să fie transferat de urgenţă la o clinică din Iaşi. De asemenea pentru un alt copil, de asemenea muşcat de câine, cadrele medicale bârlădene au împrumutat vaccin antirabic de la spitalul din Focşani. ”În momentul în care apar pacienţi cu plăgi muşcate cu risc major, apelăm la alte spitale din zonă care mai deţin ser antirabic. Un copil de 11 ani l-am transferat la Iaşi, iar pe un altul de 14 ani am reuşit să-l tratăm în spitalul nostru, după ce unitatea medicală din Focşani ne-a împrumutat patru flacoane de ser”, a declarat directorul medical al Spitalului de Urgenţă Bârlad, Gabriela Daniş. Potrivit acesteia, problema crizei de vaccin antirabic ar putea fi rezolvată abia spre sfârşitul săptămânii viitoare.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările