Concurenţă teribilă pentru posturile de la Poliţia Animalelor: s-au înscris zeci de candidaţi pentru fiecare post

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fiecare birou pentru protecţia animalelor va avea trei agenţi, un ofiţer şi doi medici veterinari FOTO Adevărul
Fiecare birou pentru protecţia animalelor va avea trei agenţi, un ofiţer şi doi medici veterinari FOTO Adevărul

Sute de candidaţi din întreaga ţară s-au înscris pentru a ocupa un post în cadrul nou-înfiinţatei structuri de pe lângă inspectoratele de poliţie din toate judeţele: Poliţia Animalelor.

Recrutarea din sursă externă a agenţilor pentru Poliţia Animalelor a transformat competiţia într-una dintre cele mai acerbe. La Vaslui, pentru cele trei posturi de agent, s-au înscris la concurs nu mai puţin de 88 de persoane, iar pentru un post de ofiţer sunt 12 candidaţi.

La nivelul fiecărui Inspectorat de Poliţie Judeţean (IPJ) va funcţiona o structură denumită Biroul pentru protecţia animalelor, în cadrul căreia îşi vor desfăşura activitatea şase persoane: trei agenţi, un ofiţer şi doi medici veterinari. În cazul medicilor veterinari, procedura de selecţie a dosarelor, în vederea validării/invalidării este încă în curs.

Concurenţa înregistrată la IPJ Vaslui, pentru posturile la Poliţia Animalelor, nu este una singulară, situaţia fiind asemănătoare în majoritatea judeţelor. Numai în zona Moldovei sunt peste 650 de candidaţi pentru posturile de agent.

La Iaşi, pentru cele trei posturi de agent şi-au depus dosarele 103 candidaţi, în timp ce pentru posturile de ofiţeri s-au înscris 29 de poliţişti. 

La Bacău, 97 de candidaţi s-au înregistrat pentru posturile de agent şi 11 pentru cel de ofiţer. Concurenţă asemănătoare s-a înregistrat şi la Suceava: 92 de candidaţi/3 locuri de agent şi 15 candidaţi/un loc ofiţer. La Neamţ, s-au depus 77 de dosare pentru posturile de agent şi 17 pentru cel de ofiţer. La Botoşani, pentru posturile de agent s-au înscris 71 de candidaţi, iar pentru cel de ofiţer- opt. 

Vrancea şi Galaţi au înregistrat 64, respectiv 62 de dosare pentru posturile de agent, şi opt, respectiv şapte pentru cel de ofiţer.

Procedura de selecţia a dosarelor s-a încheiat şi nu a fost deloc accesibilă, aşa cum, aparent, se credea.
Multe dintre dosarele transmise electronic nu îndeplineau condiţiile întocmai auntului de concurs. Cei mai mulţi dintre candidaţii invalidaţi nu aveau adeverinţa medicală, conform anexei din concurs, alţii „nu aveau autobiografia scrisă, în mod cursiv, cu pix/stilou cu pasta/cerneala de culoare albastră”, alţii au depus tabelul nominal cu rude fără a avea semnăturile cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal.

La Vaslui, spre exemplu, pentru posturile de agent, din cei 88 de candidaţi, doar pentru 50 au fost validate dosarele. La Iaşi, acolo unde s-a înregistrat cea mai mare concurenţă pentru postul de ofiţer, din 29 de dosare, doar şase au fost validate. 

Candidaţii a căror dosare au fost validate vor susţine pe 18 ianuarie proba fizică, locul de desfăşurare fiind diferit, în funcţie de judeţ (candidaţii din judeţul Vaslui, vor susţine probele în Blejoi, Prahova, cei din Iaşi/Bacău la Academia de Poliţie Bucureşti etc), urmând ca pe 23 ianuarie să se desfăşoare proba scrisă. 

Rezultatele obţinute se aduc la cunoştinţa candidaţilor, la finalul probei, pe bază de semnătură. Proba de evaluare a performanţei fizice este probă de concurs eliminatorie, nota la proba fizică nu va intra în calculul notei finale ca medie aritmetică cu nota la „testul grilă”, ci va fi luată în calcul, ca şi criteriu de departajare, doar în caz de egalitate între doi sau mai mulţi candidaţi la „testul grilă”, caz în care va fi declarat „admis” candidatul care a obţinut notă mai mare la proba fizică.

Vă recomandăm să citiţi şi:

Poliţiştii ameninţă că nu vor mai da amenzi şi vor fi indulgenţi cu infractorii. Care sunt motivele

Cîţu: „Nu tăiem salariile bugetarilor, dar le îngheţăm“. Ce se întâmplă cu ratele bancare şi cu salariul minim VIDEO

Vaslui



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite