Bătrână arsă de vie în propria casă. Incendiul a pornit de la un coş de fum neprotejat termic

Bătrână arsă de vie în propria casă. Incendiul a pornit
de la un coş de fum neprotejat termic

FOTO arhivă Adevărul

Pompierii au intervenit noaptea trecută pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă din localitatea vasluiană Ghermăneşti. Proprietara casei, o femeie de 86 de ani, se deplasa greu şi nu a reuşit să plece la timp din calea flăcărilor, fiind găsită carbonizată în casă.

O bătrână dintr-un sat de lângă Huşi şi-a găsit sfârşitul arsă de vie într-un incendiu care i-a mistuit şi casa. Nenorocirea s-a întâmplat în noaptea de sâmbătă spre duminică (30 spre 31 octombrie), în satul Ghermăneşti, comuna Drânceni. 

Femeia, în vârstă de 86 de ani, locuia singură şi din cauza unor afecţiuni se deplasa foarte greu. Pentru că era aproape imobilă, bătrâna nu a reuşit să plece la timp din locuinţa cuprinsă de flăcări.

”Pompierii militari din cadrul Secţiei Huşi au intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit într-o locuinţă din localitatea Ghermăneşti, comuna Drânceni. Întrucât era posibil ca în incendiu să fi fost surprinsă o persoană, la faţa locului a fost deplasată şi o ambulanţă SMURD tip B2, cu echipaj de prim ajutor. La sosirea echipajelor de intervenţie, incendiul se manifesta în două camere şi prin ardere generalizată la nivelul acoperişului. Exista riscul de propagare a incendiului la alte două camere şi la o anexă gospodărească”, a declarat Marius Stanciu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vaslui.

După ce au pătruns în interior, pompierii au găsit într-una dintre camere o persoană carbonizată. Victima, o femeie în vârstă de 86 de ani, era o persoană greu deplasabilă, aceasta fiind îngrijită de o altă persoană din localitate. După descoperirea trupului victimei, persoanei care o avea în grijă i s-a făcut rău. Aceasta a primit primul ajutor la faţa locului şi a refuzat să fie transportată la o unitate medicală.

După aproximativ o oră şi jumătate, pompierii huşeni au reuşit să lichideze incendiul. Flăcările au mistuit aproximativ 90 metri pătraţi acoperiş din tablă şi ţiglă pe astereală din lemn, două camere şi bunurile aflate în interior. A mai fost degradată o cameră şi anexa gospodărească. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost un coş de fum neprotejat termic faţă de materialele combustibile din apropiere, au precizat pompierii.

Vă mai recomandăm să citiţi şi:

Incendiu de proporţii în Olt. Moara primarului din Seaca s-a făcut scrumUPDATE-VIDEO

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările