Expoziţie de pictură şi sculptură pe simezele Castelului Artelor din Turnu Severin

Expoziţie de pictură şi sculptură pe simezele Castelului Artelor din Turnu Severin

Expoziţia este găzduită de Castelul Artelor din Turnu Severin FOTO Alexandra Georgescu

La Castelul Artelor din Drobeta Turnu Severin a avut loc joi după-amiază vernisajul expoziţiei de pictură şi sculptură „Retrospective”. Sunt  expuse lucrările pictorului Dan Cepeşi alături de sculpturile artistului Florin Vîlceanu.

Ştiri pe aceeaşi temă

Acest eveniment a fost organizat de Uniunea Artiştilor Plastici (UAP) – filiala Mehedinţi, cu sprijinul Palatului Culturii Teodor Costescu. „Retrospective”cuprinde lucrări inspirate de experienţele personale. din desele călătorii în ţara şi în afara ţării, sinteza unei intense activităţi de creaţie ale artistului Dan Cepeşi.

„Este o expoziţie retrospectivă în care am strâns lucrări actuale, dar şi unele mai vechi, chiar din 2001. Este o tematică diversă având în vedere că acoperă o perioadă destul de lungă de timp, de 16 ani. În general sunt compoziţii, elemente de arhitectură, compoziţii suprarealiste unele dintre ele, dar şi lucruri care sunt foarte aproapiate de mine, fetiţa mea, locuri prin care am trecut şi şi-au lăsat amprenta asupra mea, zone din ţara, din afara ţării, dar şi anumite animale, păsări, peşti, care au o puternică simbobilistică”, a declarat pictorul Dan Cepeşi, preşedintele UAP Mehedinţi.


„Am în această expoziţie nouă lucrări pe tematici diferite atât din sfera laicului, cât şi din sfera religiosului. Am folosit diferite tehnici mixte, ca materiale am folosit şi lemn şi piatră, materiale finite, materiale nobile”, a spus la rândul său sculptorul Florin Vîlceanu.

Aceasta este penultima expoziţie din programul expoziţional al Uniunii Artiştilor Plastici filiala Mehedinţi. Ultima expoziţie va fi organizată în jurul datei de 15 decembrie, „Salonul Artelor”, la care participă membrii UAP, dar şi colaboratorii acestora.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: