FOTO Dorel a bătut orice record: un drum din Mehedinţi asfaltat dimineaţa s-a umplut de gropi până seara

FOTO Dorel a bătut orice record: un drum din Mehedinţi asfaltat dimineaţa s-a umplut de gropi până seara

Firma a acoperit gropile mari din drum FOTO Coina Macavei

Un drum de 1,8 kilometri din localitatea Cujmir, judeţul Mehedinţi, bate orice record la capitolul lucrări proaste: dimineaţa s-a turnat asfaltul, iar seara erau deja gropi. Localnicii s-au bucurat când au văzut, în premieră, utilajele pe strada lor, dar fericirea nu a ţinut prea mult, pentru că, spun oamenii, asfaltul de nici două degete a început să se sfărâme sub ochii lor după doar câteva ore de când fusese turnat.

Ştiri pe aceeaşi temă

„Au plombat gropile abia după ce au turnat asfaltul, bani aruncaţi aiurea”, spune un localnic. „Nu e bun asfaltul ăsta, trebuia să dea un alt strat peste el. Dacă dă o ploaie, îl saltă în sus. Dacă îngheaţă, mai rău este. Este făcut în bătaie joc”, zice un alt locuitor al Cujmirului.

Sătenii cred că drumul a fost făcut la repezeală, fără ca firma să fie interesată de calitate. „Sunt femeie de 84 de ani, dar eu aşa ceva nu am văzut. Repede, repede, aşa lucrau, ca să plece acasă. Şi acum lucrarea se duce naibii”, se plânge o localnică.

„Dimineaţa s-a turnat şi seara intram în gropi, aceasta este realitatea. Este incredibil. Dacă la televizor arată că o autostradă s-a făcut şi au căzut în ea după un an, la noi e mai rău. Nu a durat drumul nici de dimineaţă până seara”, spune o altă femeie din Cujmir.

Lucrările, neplătite
Primarul comunei Cujmir, Constantin Popa, spune că asfaltarea celor 1.860 de metri costă aproape 100.000 de euro, dar susţine că nu va plăti lucrarea până nu vor fi remediate problemele. „Este vorba de reabilitarea şi modernizarea DC 127, care leagă Aurora de Cujmirul Mic, şi a unor uliţe de interes local din satul Cujmirul Mic. Aceste drumuri nu au văzut niciodată un metru de asfalt. Faptul că drumul arată aşa într-o fază preliminară este treaba firmei de construcţii. Toţi banii vor fi plătiţi după recepţia finală”, a declarat primarul din Cujmir. Lucrarea de asfaltare a început în 9 noiembrie şi ar fi trebuit finalizată luni, 23 noiembrie. Primăria a sesizat, însă, Inspectoratul Judeţean în Construcţii despre neregulile privind lucrările, urmând a fi luată o decizie în acest caz. 

Nu e singurul ”record”
Tot la Cujmir, o salcie aflată în albia unui râu a reuşit, anul acesta, să încurce un proiect de un milion de euro pentru construcţia unei staţii de epurare a apelor, fiindcă Apele Române nu au dat avizele necesare. Fără staţia de epurare, la Cujmir nu s-au mai făcut lucrările de alimentare cu apă şi canalizare.

Citeşte şi:

Motivul incredibil pentru care nu se poate construi o staţie de epurare în Mehedinţi

Scandal sexual într-o instituţie publică din Mehedinţi. Directorul Centrului Medico-Social de la Cujmir, acuzat că îşi hărţuia subalternele

 

 


 

 O localnică care povesteşte că muncitorii turnau asfaltul în mare grabă FOTO Corina Macavei 

Imagini din aceeasi galerie
  •  O localnică care povesteşte că muncitorii turnau asfaltul în mare grabă FOTO Corina Macavei 
  • O localnică uimită de modul cum s-.a lucrat pe acest drum FOTO Corina Macavei 
  • Firma a acoperit gropile mari din drum FOTO Coina Macavei 
  • Drumul asfaltat de la Cujmir FOTO Corina Macavei 
  • Cum arată asfaltul turnat la Cujmir FOTO Corina Macavei 
  • Constantin Popa, primarul comunei Cujmir FOTO Corina Macavei 
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările