Debitele Dunării sunt în scădere

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Punctul hidrometric Gruia, din judeţul Mehedinţi
Punctul hidrometric Gruia, din judeţul Mehedinţi

Debitul Dunării a ajuns, astăzi, la intrarea în ţară, la 2.300 mc/s, sub media multianuală a lunii octombrie (3850 mc/s).

La staţiile hidrometrice, nivelurile pe Dunăre se situau, azi dimineaţă, sub cotele de apărare. 
La Gruia, cota măsurată, azi-dimineaţă, era -24 cm, iar debitul înregistrat de 2383 mc/s, sub debitul mediu corespunzător al lunii octombrie (3850 mc/s).

La intrarea în țară, debitele Dunării vor înregistra, în continuare, o tendință de scădere și vor ajunge mâine, la 2.250 mc/s, debit care reprezintă aproape 60 la sută din debitul mediu normal al lunii octombrie.

Potrivit prognozei Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, de luni, vor avea o ușoară tendință de creștere, ajungând joi, 13 octombrie, până la valoarea de 2.500 mc/s.

În aval  Porțile de Fier, debitele Dunării vor fi în scădere, exceptând sectorul Gruia-Zimnicea, unde vor fi în creștere, până pe 13 octombrie.

Datorită măsurilor de exploatare convenite, atât la nivelul Administraţiei Naţionale Apele Române, cât și la nivelul Hidroelectrica, nivelurile în lacuri sunt menținute constante, în vederea asigurării unei rezerve de apă suficiente pentru o lungă perioadă de timp.

“Astăzi, 7 octombrie, în principalele 36 de lacuri de acumulare administrate de cele două instituţii există un volum de 2,62 mld mc de apă, iar gradul mediu de umplere al acestora este de 63 la sută”, .se precizează într-un comunicat emis de Administraţia Bazinală de Ape Jiu.

Turnu-Severin



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite