Cum se prepară şerbetul de fragi. Reţeta din cartea de bucate a Sandei Marin

Cum se prepară şerbetul de fragi. Reţeta din cartea de bucate a Sandei Marin

Şerbetul de fragi nu este greu de făcut, însă trebuie să ştii câteva trucuri ca să iasă perfect. Vă propunem o reţetă delicioasă din celebra carte de bucate a Sandei Marin.

Ingrediente:

1 pahar zeamă de fragi, 1 kg zahăr, zeamă de lămâie

Mod de preparare:

Se storc printr-un tifon des fragi. Se lasă zeama de fragi să se limpezească şi se pun un pahar în tingirea de dulceaţă împreună cu zahărul. Se dă tingirea pe foc, menţinut foarte moale până se topeşte încet zahărul, apoi se pune pe foc iute.

Se ia spuma de câte ori se ridică şi se şterg marginile tingirii cu o cârpă curată, muiată în apă rece. Se încearcă dacă şerbetul este legat dând drumul la câteva picături într-o ceaşcă cu apă rece. Dacă picăturile nu se dizolvă îndată şi se pot lua între degete, şerbetul este gata. Dacă nu este gata, se lasă să mai fiarbă, încercând din nou. Este bine să se încerce de 2-3 ori şi de fiecare dată se dă tingirea la o parte, pentru ca între timp să nu se lege şerbetul prea mult.

Se acoperă tingirea cu o cârpă udă şi se lasă numai puţin să se răcoreascp, luându-se la frecat şerbetul încă fierbinte. Se aşază tingirea pe un scăunel întors cu picioarele în sus, astfel ca să nu se mişte la amestecat şi cu un făcăleţ de lemn se amestecă şerbetul numai într-o parte, până îşi schimbă culoarea. Când începe să-şi schimbe culoarea, se adaugă, amestecând mereu, o linguriţă de zeamă de lămâie.

Se poate pune şerbetul direct cu lingura în borcan sau se mai frământă cu mâna şi apoi se pune în borcan, apăsându-l cu pumnul ca să nu rămână goluri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: