Tulcea: Cristi Mihai este naistul rocker

Are numai 17 ani, dar cântă de mai bine de cinci ani la nai. De doi ani cântă la un nai „de la sursă“, cum îi spune el, adică un Zamfir. A luat până acum două premii la Festivalul Internaţional „George Georgescu“.

Ştiri pe aceeaşi temă

Este elev în clasa a XI-a la Liceul de Artă „George Georgescu“ din Tulcea, unde studiază naiul. Este pasionat şi de chitară, dar naiul rămâne prima sa iubire. Cântă folk, dar muzica lui de suflet este rock-ul. Ascultă şi cântă muzică încă de la cele mai fragede vârste.
„Aveam patru cinci ani de zile şi ştiam doar posturile de muzică. Părinţii dădeau la alte posturi, iar eu insistam că vreau la MTV. Am pasiunea asta pentru muzică încă de când eram foarte mic. Mai târziu am început să şi cânt“, povesteşte Cristi.
O formaţie gen Animal X în clasa întâi
Prima dată a gândit o formaţie cam ca Animal X când era în clasa întâi. Împreună cu nişte colegi de clasă cântau în pauze toate melodiile de pe albumele formaţiei.
„Era aşa, o chestie de distracţie, nu a fost nimic serios. Dar a fost prima dată când am simţit că pot face asta!“, spune Cristi.
Din clasa a VI-a face nai
S-a apucat de nai în 2005. Aproape un an de zile a suflat în gol. Făcea ore de nai fără nai. Învăţase, teoretic, ce are de făcut. Dar a început să practice de abia în 2006, când mama lui i-a cumpărat, cu mari eforturi, primul nai.
„Mi-a cumpărat mama primul meu nai, de la Diana (Winmarkt), în rate. A costat 320 de lei“, mai spune Cristi.
Acum cântă la cel de-al doilea nai, cumpărat în 2008, direct de la sursă, cum spune el. Adică este Zamfir original.
În clasa a VI-a a plecat de la Şcoala numărul 10 la Liceul de Artă, unde îl are ca profesor pe Emil Tărcatu. Este cel care a pus bazele cunoştinţelor sale de nai.
Cântă şi la chitară
În 2008 s-a apucat şi de chitară. A reuşit să cumpere o chitară electrică de la prietenul lui cel ma bun, Alex. Nu face cursuri, învaţă acasă. Dar îi place.
„Prima dată am cântat la o chitară găsită de cineva prin pod. Când am cântat la o chitară  adevărată am simţit diferenţa“.
Pe 2 mai, în Bolta Rece, a cântat pentr public cu ocazia Zilei Tineretului. „Se cânta <<Iubita mea e marea>>, şi am intrat să cânt şi eu“, îşi aminteşte Cristi.  Pe 1 iunie a cântat de Ziua Copilului În Piaţa Civică. A mai cântat şi în Clubul Eagles.
Dar întâlnirele sale cu scena au fost mai multe. A luat de două ori premiul al doilea la secţiunea nai la Festivalul Internaţional „George Gerogescu“, în 2008 şi în 2009.
 În această toamnă a cântat cu Mircea Iordache pe scena Festivalului Folk Est (Teatrul „Jean Bart“ din Tulcea).
Vrea să fie ghid turistic
Visul lui este să fie ghid turistic. Dacă nu va urma Conservatorul, vrea să urmeze Facultatea de Turism. Sau, dacă se poate, le va face pe amândouă. Când era mic, oscila între mai multe meserii, printre  care prima cea de cântăreţ. A mai visat să fie şofer de TIR, pădurar, actor.Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările