Directorul medical al unui Spital Judeţean, arestat preventiv. Medicul este acuzat că a luat de 18 ori mită

Directorul medical al unui Spital Judeţean, arestat preventiv. Medicul este acuzat că a luat de 18 ori mită

Spitalul Judeţean Tulcea

Procurorii îl acuză pe medicul, care are şi funcţia de director medical al Spitalului Judeţean, de săvârşirea a 18 infracţiuni de luare de mită.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Tulcea a admis miercuri, 16 octombrie, propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea de arestare preventivă a inculpatei Dumitrache Deniz-Taniure pentru săvârşirea a 18 infracţiuni de luare de mită.

Dumitrache Deniz-Taniure este directorul medical al Spitalului Judeţean Tulcea, fiind şi medic ginecolog. Ea a fost prinsă marţi, 15 octombrie, în flagrant delict în timp ce primea mită de la un investigator sub acoperire. Iniţial, procurorii au reţinut-o pentru 24 de ore.

„Dispune arestarea preventivă a inculpatei Dumitrache Deniz-Taniure, pe o durată de 30 de zile, începând cu 16 octombrie 2019 şi până la 14 noiembrie 2019, inclusiv. Cu drept de contestaţie în termen de 48 de ore de la pronunţare”, se arată în minuta de şedinţă.

Conform unui comunicat remis presei ieri, Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea anunţa că „din probele administrate până la acest moment, rezultând faptul că în perioada 09.07. – 15.10.2019, a pretins şi a primit sumele 400 şi respectiv, 300 de lei, în schimbul acordării asistenţei medicale unor persoane care nu aveau calitatea de asiguraţi în sistemul naţional de asigurări de sănătate”.

Pe aceeaşi temă:

Medic ginecolog, reţinut pentru luare de mită. Cerea bani pentru a trata persoane fără asigurare de sănătate

Campanie de împuşcare a mistreţilor şi şacalilor din Delta Dunării

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: