Când se va putea pescui cu năvodul în Delta Dunării. O decizie a guvernatorului prelungeşte interdicţia

Când se va putea pescui cu năvodul în Delta Dunării. O decizie a guvernatorului prelungeşte interdicţia

FOTO Arhivă

Perioada de interzicere a folosirii năvodului în Deltă şi în lunca inundabilă a Dunării a fost prelungită prin decizia guvernatorului ARBDD.

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării (ARBDD) anunţă că prelungirea perioadei de interzicere a folosirii năvodului în delta şi în lunca inundabilă a Dunării şi în celelalte lacuri litorale până la 15.11.2018, în activitatea de pescuit comercial, cu excepţia Complexului Razim – Sinoie. Măsura a fost luată prin Decizie a Guvernatorului ARBDD.

„Această decizie de prelungire a perioadei de interzicere a folosirii năvodului în delta şi în lunca inundabilă a Dunării şi în celelalte lacuri litorale până la 15.11. 2018, în activitatea de pescuit comercial, cu excepţia Complexului Razim – Sinoie a fost luată şi urmare a consultărilor avute în cadrul Şedinţei Comisiei Interne de Analiză a ARBDD, a punctului de vedere emis de Institutul de Cercetare Dezvoltare Cercetare - Dezvoltare pentru Ecologie Acvatica, Pescuit si Acvacultura Galaţi, înregistrat la ARBDD cu nr. 17 875/16.10.2018 şi adresa Ministerului Mediului nr. 22 048/7.11.2018”, se arată într-un comunicat al ARBDD.

Ordinul nr. 8/174 din 12 ianuarie 2018 privind stabilirea perioadelor şi zonelor de prohibiţie a pescuitului, precum şi a zonelor de protecţie a resurselor acvatice vii prevede la art.9^(2) că: ,,Se interzice folosirea năvoadelor în delta şi în lunca inundabilă a Dunării şi în complexul Razim - Sinoe şi în celelalte lacuri litorale, în perioada 1 aprilie – 30 septembrie inclusiv”.

Însă, din cauza constatării nivelurilor foarte mici ale apelor din Rezervaţia Biosferei Delta Dunării, utilizarea uneltelor de tip năvod pot afecta stocurile de peşti şi alte componente ale biodiversităţii din mediul acvatic, lacuri şi bălţi.

Pe aceeaşi temă:

Cum a crescut numărul de turişti în Delta Dunării. „Românii învaţă să facă din nou concedii în ţară”

Toţi mistreţii şi şacalii din Delta Dunării vor fi omorâţi. „Nu e nimeni criminal, este foarte grav ce se întâmplă”


 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: