VIDEO „Cum să iei nota zero, proasto!?”. Graficul care i-a bulversat pe elevii de clasa a VIII-a la examenul de Matematică

VIDEO „Cum să iei nota zero, proasto!?”. Graficul care i-a bulversat pe elevii de clasa a VIII-a la examenul de Matematică

Unul dintre exerciţiile simple de la examenul de Evaluare Naţională (Matematică) i-a băgat în ceaţă pe elevi FOTO Daniel Dancea

Elevii de clasa a VIII-a au susţinut, miercuri, testul la Matematică, proba de foc a examenului de Evaluare Naţională. Chiar dacă profesorii spun că subiectele au fost accesibile, mulţi dintre elevi au declarat că subiectele au fost dificile. Un exerciţiu simplu, la prima vedere, i-a pus în mare dificultate pe elevi prin modul în care a fost formulat.

Una dintre cerinţele examenului de Matematică de la Evaluarea Naţională 2016 a fost aceea ca elevii să calculeze câţi bani a economisit Mihai în vacanţă, având în vedere că după ce a cheltuit două cincimi din suma pe care a avut-o i-au mai rămas 72 de lei. Chiar dacă răspunsul corect era 120 de lei, unora dintre elevi le-a dat cu virgulă. La propriu.

Unul dintre subiectele simple care le-a creat, însă, cele mai mari dificultăţi elevilor de clasa a VIII-a la examenul de matematică a fost exerciţiul 6 de la Subiectul I. Elevii au fost provocaţi să spună, analizând un grafic, câţi elevi au luat nota cinci la un examen. Conform graficului, răspunsul corect era „3”, mulţi dintre elevi au scris că răspunsul corect este „8”. Greşeala a apărut din cauza faptului că mulţi dintre elevi au încurcat notele, cu numărul elevilor.

Evaluare Naţională 2016

Cei care nu au înţeles foarte bine graficul au apelat la logică şi astfel şi-au dat seama că cifrele de la 1-10 reprezintă notele, iar cifrele de la 0 la 8 reprezintă numărul de elevi. La ieşirea din examen, un grup de eleve dezbătea modul de rezolvare a problemei. „Cum să fie nota aici, dacă e zero? Sunteţi nebune? Cum să iei nota zero, proasto?!”, şi-a apostrofat o elevă colega, care s-a resemnat după ce s-a consultat cu profesorul: „Am greşit”. „Eu cred că trebuia să precizeze mai clar pe care axă este numărul de elevi şi pe care axă sunt notele”, a spus o profesoară de matematică prezentă în faţa centrului de examinare. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: