Evaluare naţională 2016. Matematica, o probă uşoară pentru elevii de clasa a VIII-a din Slobozia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Peste 2500 de elevi din Ialomiţa au oarticipat anul acesta la Evaluarea Naţională FOTO: M.S.
Peste 2500 de elevi din Ialomiţa au oarticipat anul acesta la Evaluarea Naţională FOTO: M.S.

Evaluarea Naţională 2016 s-a încheiat astăzi cu proba scrisă la matematică. Ca şi la limba română, elevii de clasa a VIII-a au precizat faptul că subiectele au fost foarte uşoare.

La nivelul judeţului Ialomiţa, la Evaluare Naţională 2016, s-au înscris peste 2500 de elevi de clasa a VIII-a din întreg judeţul. Luni, aceştia au susţinut proba scrisă la limba şi literatura română, iar astăzi, la Capacitate 2016, ei au susţinut proba la matematică. 

Subiecte uşoare 

Anul acesta, la proba scrisă la matematică, elevii au avut calculat aria unui triunghi şi aria unei prisme, dar şi de demonstrat perpendicularitatea a două plane. La subiectul al II-lea au avut de desenat un paralelipiped şi de calculat mai multe funcţii şi expresii.Prezenţi în şcolile unde s-a desfăşurat examenul, unii dintre profesori au declarat faptul că matematica nu ar trebui să le pună prea multe probleme elevilor lor. Potrivit dascăilor, chiar şi cei mai puţini pregătiţi absolvenţi de clasa a VIII-a ar reuşi să obţină nota 5. 

Reacţia elevilor

Vizibil emoţionaţi, elevii au ieşit încântaţi de subiectele pe care au fost nevoiţi să le trateze la matematică, la Evaluarea Naţională 2016. Unii dintre ei au ieşit mai devreme ca examenul să se termine tocmai pentru că s-au descurcat foarte bine. „Pentru mine a fost uşor. Chiar şi un elev care nu a învăţat prea bine poate să ia un 7” este părerea Alinei Nistor, o elevă care a susţinut examenul de Capacitate 2016 la Slobozia.  

Citiţi şi:

Evaluare Naţională 2016. Reacţia elevilor din Slobozia la aflarea subiectelor: „A fost foarte uşor“

Slobozia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite