Un inginer IT din Timişoara aleargă sute de kilometri pentru a ajuta elevii silitori

Un inginer IT din Timişoara aleargă sute de kilometri pentru a ajuta elevii silitori

Remus Sime (tricou albastru) la maratonul din Viena. FOTO: alergpentruocauza.ro

Remus Sime, IT-ist la o companie din Timişoara, organizează a doua ediţie a evenimentului "Alerg pentru o cauză". De data aceasta, inginerul va alerga 200 de kilometri, iar cei care doresc pot să doneze bani care vor fi folosiţi pentru sprijinirea celor mai buni elevi de la un liceu din Beiuş.

Peste o lună, între 15 şi 18 mai, Remus Sima va porni într-o alergare de 200 de kilometri, între oraşele Timişoara şi Beiuş (Bihor), cu scopul de a colecta fonduri pentru acordarea de burse elevilor buni la învăţătură din Colegiul Naţional "Samuil Vulcan", din Beiuş, oraşul natal al lui Remus. Vor beneficia lunar de burse elevii care au cel puţin media 9.00 pe anul precedent şi provin din familii cu venituri modeste, inginerul dorind astfel să ajute liceul unde a învăţat şi el.

Prin acest demers, Remus doreşte să îi încurajeze pe adolescenţi să înveţe cât mai bine şi să îi motiveze să-şi planifice viitorul prin muncă şi perseverenţă. Cu ocazia primei campanii caritabile, inginerul a finalizat maratonul de la Viena în aprilie 2012, iar cu banii strânşi, 10.138 lei, a ajutat 20 de elevi.
 
“Am început să alerg ca să mă dezmorţesc după statul la birou, pe scaun şi între patru pereţi. Am găsit un refugiu în alergare, iar acum e viciul care mă ajută să trăiesc frumos. Am simţit nevoia să dau sens părţii sportive din viaţa mea şi am hotărât să alerg cu un scop. Aşa a apărut ideea de a alerga în scop caritabil. În 2012 am terminat maratonul din Viena, iar datorită donaţiilor susţinătorilor mei, opt elevi au primit burse anuale, iar alţi 12 au primit premii speciale. Anul acesta mi-am propus să alerg 200 de kilometri, iar împreună cu toţi cei care cred în demersul meu să ajutăm alţi elevi buni la învăţătură care provin din familii modeste. Cred că este datoria fiecăruia dintre noi să încercăm să dăm ceva înapoi comunităţii în care am crescut şi care ne-a format. Să investim în educaţia unor tineri e un mod sigur de a îmbunătăţi viitorul nostru şi al României", a spus sportivul amator.
 
Toţi banii colectaţi vor fi împărţiţi pentru burse. Cei care doresc să se alăture cauzei promovate de Remus Sime sunt invitaţi să facă o donaţie în contul Sime Remus, IBAN: RO14RZBR0000060014437330, SWIFT: RZBRROBU, deschis la Raiffeisen Bank, Agenţia Timişoara, Str. Coriolan Brediceanu, Nr. 10.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: