Timişoara: Ungurii profită din plin de stresul bănăţenilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoara: Ungurii profită din plin de stresul bănăţenilor
Timişoara: Ungurii profită din plin de stresul bănăţenilor

Turismul de relaxare înfloreşte pe zi ce trece la unguri, pe când la băile româneşti rămâne loc pentru pensionari.

Foarte multe persoane din Vestul ţării preferă să facă un drum până în Ungaria, decât să ocolească gropile de pe şoselele româneşti care duc spre staţiunile de relaxare. Moda pachetelor wellness a prins foarte repede la bănăţenii care vor să-şi recapete energia după o săptămână grea de lucru.

„Cele mai căutate pachete de relaxare sunt cele din Ungaria. Se mai caută şi Austria, dar mai mult toamna”, a spus Diana Vânătoru, agent de turism.

Lux la preţuri mici

Cel mai mare avantaj al ungurilor când vine vorba de turismul de relaxare este faptul că preţurile practicate de ei corespund condiţiilor oferite. „Sunt multe cereri pentru Ungaria pentru că ei oferă foarte multe pachete promoţionale. La acest punct, staţiunile din România pierd foarte mult”, a continuat Diana Vânătoru. Persoanele care optează pentru pachete plătesc un preţ în care au inclusă cazarea, folosirea nelimitată a băilor termale, sauna sau camera cu aburi, sala de fitness.

În acelaşi preţ, bănăţenii primesc un halat de baie, băuturi gratuite şi masaje. Pentru un astfel de pachet, o persoană va plăti în jur de 100 de euro, pentru 3 zile. În staţiunile din România, pentru cazare, băile de tratament şi masă, o persoană va plăti şi 200 de lei pe zi. Staţiunile balneoclimaterice din ţară sunt evitate în primul rând din cauza condiţiilor precare de cazare şi tratament.

Masaj profesionist


„Prefer să stau acasă decât să merg în staţiune la noi. E bătaie de joc. Dai o grămadă de bani să ai parte numai de surprize neplăcute, nici vorbă de relaxare. Mai e mult până să ajungă să echilibreze preţurile cu condiţiile de acolo”, a spus Diana Cocora, o timişoreancă de 25 de ani. Ungurii au înţeles că turismul, de orice fel, este foarte important şi nu permit ca cei care vin la ei să plece nemulţumiţi.

„Tarifele de la vecini sunt cel mult egale cu ale noastre, dar condiţiile de cazare şi tratament sunt mult mai bune. Spre exemplu, la un hotel de trei sau patru stele din Ungaria e mai ieftin decât la unul de la noi”, a completat DianaVânătoru.

Diferenţă mare la oferte asemănătoare

Agenţiile de turism oferă un weekend la un hotel de trei stele din Gyula cu transportul asigurat, două nopţi de cazare şi mic dejun, inclus în preţ, la  210 lei. La Băile Felix, pentru doar o noapte de cazare la trei stele, cu micul dejun inclus, bănăţeanul va plăti aproximativ 150 de lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite